Σας… τράβηξε ένα γλυκάκι μετά από το φαγητό; Σας έχουμε μία εύκολη συνταγή!
Υλικά
15 φρυγανιές
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας σας
1 φυτική κρέμα για σαντιγί ή κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη για 5 λεπτά, και τέλος ρίχνουμε το λικέρ. Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψάκι και τις σιροπιάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα ή την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τις φρυγανιές.
Σπάμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα, το ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει!
Αν το θέλουμε πιο ελαφρύ, δλδ με λιγότερες θερμίδες, 1ος τρόπος: Ανακατεύουμε στο ζεστό γάλα, δύο κουταλιές κακάο και ένα κομμάτι κουβερτούρα, όχι ολόκληρη, και κάνουμε τη σάλτσα σοκολάτας… 2ος τρόπος: Πασπαλίζουμε κακάο ή τρούφα ή ινδοκάρυδο… ότι μας αρέσει δλδ, βάζουμε από πάνω και έτοιμο! Καλή όρεξη!
cookpad