Saturday, 21 September, 2024

Βάκης Παπαχρήστος: Από τα Γιαννιτσά στην Καλαμπάκα, μάστερ της… σούβλας!

Στον… πηγαιμό για την Καλαμπάκα, εκεί που ακόμη ταξιδεύεις και σκέφτεσαι ότι δεν αντέχεις άλλο από την πείνα, αυτό που σου ‘ρχεται στο νου για τη θεσσαλική γη

είναι αρνάκι στη σούβλα, παιδάκια, κοκορέτσι,… εμείς σας έχουμε την καλύτερη πρόταση!

Το μαγαζί για να οδηγηθείς στον παράδεισο της γεύσης είναι ένα! Το ψητοπωλείο του Βάκη Παπαχρήστου, στην οδό Σιδηροδρόμου 18, στην πόλη της Καλαμπάκας.

Ο Βάκης, που πριν κάποια χρόνια έζησε στα Γιαννιτσά, ως στρατιωτικός και έχει πολύ κόσμο στην περιοχή που τον αγαπάει και τον επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία, τα τελευταία χρόνια είναι ο μάστερ της Καλαμπάκας και μοναδικός στο είδος, με απίθανες σούβλες από αρνάκι, κοκορέτσι, κεμπάπ, μέχρι σουβλάκι, κοτόπουλο, και γύρο με κοντοσούβλι!

Πέρα από ό,τι πιο νόστιμο θα έχει γευθεί ο ουρανίσκος σας στου «Βάκη» αυτό που σπανίζει, είναι το άψογο σέρβις, η ευδιάθετη συμπεριφορά, η ευγένεια και το μόνιμο χαμόγελο!

Τα εύσημα φυσικά, πάνε στη χρυσοχέρα μαμά, κα Ρίκα και τον μπαμπά, κο Νίκο, που βάζουν τη δική τους υπογραφή στην κουζίνα, με τις καταπληκτικές σαλάτες και την απίθανη συνταγή στο κοκορέτσι!Οι τουρίστες, Κινέζοι, Σουηδοί, Άγγλοι, όλοι περνούν από το ψητοπωλείο του Βάκη!

Τις “δημιουργίες” του, μπορείτε να τις απολαύσετε καθημερινά, όποτε κι αν τύχει να βρεθείτε στην Καλαμπάκα, ως επισκέπτες… που θα σας μείνουν αξέχαστες, όπως οι όμορφες στιγμές και οι βόλτες στην πόλη και τα Μετέωρα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου