Πρόκειται για την πίτσα του μπαμπά μου! Απλή, νόστιμη, χορταστική, αφράτη και πέρα για πέρα σπιτική για το μεσημέρι, το βράδυ… και όποια στιγμή θέλετε!
Η ζύμη μπορεί να ετοιμαστεί και να μπει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μια ώρα… δύσκολη ή ξαφνικών επισκεπτών!
Υλικά
ένα ταψί ορθογώνιο
Ζύμη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν έχετε τα 100 γραμ. τα αντικαθιστάτε με αλεύρι για τσουρέκια, γίνεται πιο ελαστική και αφράτη, ειδάλλως πιο τραγανή)
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά
Για τη ζύμη πρώτα βάζουμε τη σάλτσα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Από πάνω
τυρί όποιο θέλετε όπως το θέλετε είτε σε φέτες είτε τριμμένο, εγώ βάζω φέτες γκούντα, ο πατέρας βάζει τριμμένο ένταμ (ό,τι έχει ο καθείς)
ντομάτες σε ροδέλες
ζαμπόν
πιπεριά
ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι
Εκτέλεση
Πλάθετε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Μη διστάσετε να δώσετε μπουνιές στο ζυμάρι! Αν βέβαια έχετε μίξερ άλα τελειώνουν απλά και πολιτισμένα. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια σημαίνει ότι έχει παραπάνω νερό, οπότε προσθέστε αλεύρι. Έπειτα το κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε να φουσκώσει στο μπολ σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα για 30 λεπτά. Μόλις το δείτε και έχει φουσκώσει απλώνετε το ζυμάρι σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Είτε το ανοίγετε με πλάστη είτε όπως είναι το απλώνετε στο ταψί με τα χέρια.
Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τα υλικά της σάλτσας και την απλώνετε στο ζυμάρι. Από πάνω βάζετε το τυρί και έπειτα τα υλικά σας.
Την ψήνετε στους 250 βαθμούς και μόλις μυρίσει είναι έτοιμη!!! Καλού κακού ελέγξτε αν είναι από κάτω ψημένη με ένα πιρούνι.
cookpad – Από την ΤΖΕΝΗ Κ. ΤΖΕΝΗ Κ.