Monday, 23 September, 2024

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία: Στήριξη ενάντια στις εξορύξεις χρυσού

Στηρίζουμε την κινητοποίηση αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ και το λαό της Χαλκιδικής που παλεύει ενάντια στις εξορύξεις χρυσού
Δήλωση της περιφερειακής συμβούλου της Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία Ειρήνης Γεωργάκη Κόλλια
Η κινητοποίηση που οργανώνουν την Τρίτη 25/6, στις 7μμ στην Καμάρα, από κοινού τα κινήματα ενάντια στις εξορύξεις στη ΒΑ Χαλκιδική και για την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, είναι ένα κάλεσμα αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και των εργαζομένων.
Ενός αγώνα που συνεχίζεται χωρίς προεκλογικά διαλείμματα και περιόδους χάριτος. Εξάλλου η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται να ακολουθήσει η ΝΔ, χτυπάνε ασταμάτητα. Μαζί με την ΕΕ και σε πλήρη πρόσδεση με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, υπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές υποσχέσεις στο λαό της Χαλκιδικής πέρασε στην εξυπηρέτηση της Ελντοράντο με κάθε μέσο. Την ίδια ώρα κρατάει σε δικαστική ομηρία τους διωκόμενους κατοίκους, ενώ η οικονομική αφαίμαξη με τα δικαστικά έξοδα λειτουργεί σαν επιπλέον εκβιασμός.
Είναι μονόδρομος να αρνηθούμε την ηττοπάθεια και την παθητική αναμονή του Μητσοτάκη και του νεοφιλελεύθερου οδοστρωτήρα πάνω στα ερείπια που αφήνει ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης, θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε συλλογικά με το εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκή πολιτικής, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.
Η αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει τον αγώνα για την παύση της διαδικασίας πλειστηριασμού των οικοπέδων ώστε να μείνει η ΒΙΟ.ΜΕ. σε χέρια εργατικά! Είναι στο πλευρό του λαού της Χαλκιδικής για την άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών! Αλλά και για να σταματήσει η λεηλασία του τόπου. Να μπει φραγμός στα κερδοσκοπικά σχέδια για μια Χαλκιδική χαβούζα των εξορύξεων από τη μια και κόλαση της τουριστικής βιομηχανίας με δουλειές χωρίς δικαιώματα από την άλλη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου