Monday, 23 September, 2024

Καιρός: Χτύπησε η «Βικτώρια»: Το σαρωτικό της πέρασμα στην Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη

Ο καιρός «χάλασε« ραγδαία το απόγευμα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, καθώς η κακοκαιρία «Βικτώρια» έκανε την εμφάνιση της στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε αυτοψίες και καθαρισμό επικίνδυνων σημείων σε ρέματα και φρεάτια ομβρίων. Παρά το γεγονός ότι με εντολή του περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκαν προ 2μήνου ενδελεχείς έλεγχοι και καθαρισμοί των ρεμάτων της Αττικής.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σποραδικές καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη στην ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το απόγευμα.
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας συνιστάται η αποφυγή μετακινήσεων και η ενημέρωση των πολιτών από την ΕΜΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα ΜΜΕ για εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, όπως και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.
Οδηγίες αυτοπροστασίας υπάρχουν στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Την Τετάρτη (13-11-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Πέμπτη (14-11-2019)
Στη Θράκη και τη Μακεδονία τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι θα εμφανιστούν βροχοπτώσεις, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου