Monday, 23 September, 2024

Άστεγοι για 18 μέρες στην παραλία με τρία μικρά παιδιά – “Τώρα είμαστε καλύτερα” δήλωσε στον “Λόγο” ο πατέρας

Το δικό της «Γολγοθά ανεβαίνει» μια πενταμελής οικογένεια στο Ρέθυμνο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων

τα οποία την έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης, αφού πέρα από το πρόβλημα της στέγης έρχεται αντιμέτωπη ακόμη και με την πείνα!
Η απόλυτη φτώχεια μέσα στην οποία ζουν τρία μικρά παιδιά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της φαντασίας αφού η οικογένεια έζησε για 18 μέρες στην παραλία, καθώς δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο της!
Το 2014, είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας στον Πλατανιά, ο τότε 26χρονος Ηρακλής με την 21χρονη σύζυγο του Μαρία και τα τρία παιδιά τους, τη Γαβριέλα 6 ετών, τη Νεκταρία 4 και την Ευθαλία 2 ετών.
Η αγγελία που έκανε γνωστό το πρόβλημα
Με τρία ανήλικα παιδιά τους έζησαν για 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου, αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που έμεναν.
Και παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια που ζούσαν στο Ρέθυμνο, και όταν χρειάστηκε να «κατασκηνώσουν» 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου, όπου επειδή η θέα της άστεγης οικογένειας ενοχλούσε τους τουρίστες παρακείμενου ξενοδοχείου, προσπάθησαν να κρύψουν τη φτώχεια τους πίσω από το ιερό εκκλησίας που βρίσκεται επίσης στην περιοχή… δεν βρέθηκε ένας ιερέας ας πούμε, από την εκεί ενορία να σταθεί αρωγός… είχαν απλά μια βοήθεια από το Φιλόπτωχο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Διαβάστε εδώ όλη την ιστορία της οικογένειας
Αυτές τις ημέρες λόγω του ότι ξαναήρθε η παλιά αγγελία στην “επιφάνεια” ο Λόγος της Πέλλας” επικοινώνησε με τον κ. Ηρακλή, ο οποίος είπε πως: “Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν μέχρι πέρυσι στην Κρήτη. Ζούμε πλέον στην Αθήνα, με παιδιά είναι 6, 8 και 10 ετών, και τα τρία κορίτσια. Ζητώ τη συνδρομή των συμπολιτών μου πάντως έστω με ότι μπορεί ο καθένας…”. Το τηλέφωνο του Ηρακλή Μουκάνη, με τον οποίο επικοινωνήσαμε και ισχύει, για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει την πενταμελή οικογένεια του, είναι 694 3293638.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου