Tuesday, 24 September, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διαδήλωση για το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη: “Ανοίξτε τα σύνορα-Ίσα δικαιώματα”!

Έχουν οι Έλληνες πολίτες έτσι όπως κατάντησαν με τις περικοπές μισθών και συντάξεων δικαιώματα σε υγεία, παιδεία και στέγη… και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

απαιτεί και για τους ‘πρόσφυγες’! Να ανοίξουν, λένε τα σύνορα και να μπουν στην ενδοχώρα…Από άλλον πλανήτη η ανακοίνωση, όμως χάριν αντικειμενικότητας…
Διαβάστε το δελτίο τύπου:
Διαδήλωση για το προσφυγικό, με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη.
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε Αθήνα και Πάτρα.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
“Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία-Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά-ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα-φυλακές.
Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης-Φρούριο.
Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας-Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.
Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου