Είναι πανεύκολο και γρήγορο φαγητό που το κάνω συχνά ακόμα και σαν ορεκτικό σε τραπέζι ή πρωινό τώρα που… “μένουμε σπίτι”!
Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ
1 λίτρο γάλα
5 αυγά
12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον
500 γραμ μιξ τυριών της επιλογής σας (γκούντα, παρμεζάνα βάζω εγω)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το πυρέξ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε απλώνοντας το βούτυρο ή ψεκάζουμε λίγο λάδι στο πυρέξ.
Στη συνέχεια βάζουμε 6 φέτες ψωμί του τοστ στο πάτο του πυρέξ μέχρι να τον καλύψουμε. Από πάνω βάζουμε από μια φέτα αλλαντικό και τυρί τριμμένο το μισό περίπου.
Κάνουμε άλλη μια στρώση από ψωμί και αλλαντικό.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο τυράκι.
Το αφήνουμε λίγο να τραβήξει το γάλα.
Ψήνουμε στους 250 σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Όταν έχει φουσκώσει ωραία και έχει πάρει χρώμα είναι έτοιμο να το βγάλουμε…
Τρώγεται υπέροχα ζεστό ενώ μπορεί να γίνει μόνο με τυριά για όσους δε θέλουν αλλαντικά ή με λαδάκι και τυριά νηστίσιμα -σαν τοστ λιωμένα όλα στο φούρνο και είναι εξίσου τέλειο!
Ελπίζω να σας αρέσει!!!
cookpad
Σουφλέ με ψωμί του τοστ
Μοιραστείτε με τους φίλους σας