Tuesday, 24 September, 2024

Δομή Ριτσώνας: Διακοπή δειγματοληψίας λόγω έντασης των μεταναστών

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για τα 23 κρούσματα που έχουν ανιχνευτεί μέχρι στιγμής στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Η ιχνηλάτηση ξεκίνησε από τη στιγμή που βρέθηκε θετική στον ιό νεαρή μετανάστρια από το Κογκό που πρόσφατα είχε γεννήσει.
Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε μετά από εντολή των αρχών η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα. Η απόφαση για άμεσο υγειονομικό περιορισμό πάρθηκε μετά την εξέταση γυναίκας που γέννησε προχθές στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Μετά τις πρώτες δειγματοληψίες διαπιστώθηκε ότι άλλοι 23 πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή είναι θετικοί.
Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα διακόπηκε η δειγματοληψία καθώς υπήρξε ένταση με μετανάστες από την Αφρική, οι οποίοι αμφισβήτησαν τα νούμερα των θετικών τεστ θεωρώντας μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο στιγματίζονται.
Αύριο θα συνεχιστεί και η ιχνηλάτηση του πληθυσμού που διαμένει στη δομή μέχρι την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη έξω από τη δομή, καθώς το απόγευμα οκτώ μετανάστες παραβίασαν την καραντίνα και κατάφεραν να βγουν έξω, με τους αστυνομικούς να τους εντοπίζουν και να τους οδηγούν πίσω.

megatv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου