Tuesday, 24 September, 2024

Ερωτηματικά μετά τον θάνατο 35χρονου από κορονοϊό – Τα δύο πρώτα τεστ ήταν αρνητικά

Αν και είναι γνωστό ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, μέχρι σήμερα, ελάχιστα είναι τα σοβαρά περιστατικά σε άτομα

που ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών.
Το γεγονός αυτό προκαλεί τον προβληματισμό για την κατάληξη ενός 35χρονου, πατέρα ενός κοριτσιού, 18 μηνών, στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσβλήθηκε πριν από μερικές μέρες από ιό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και χωρίς ποτέ ούτε να έχει αρρωστήσει, όπως λένε οι δικοί του, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα σήμερα να καταλήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασθένεια προκάλεσε επιπλοκή στη λειτουργία της καρδιάς του.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Πριν από περίπου μία εβδομάδα εισήχθηκε για νοσηλεία με βαριά συμπτώματα της νόσου και από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί σε κλίνη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με πνευμονία που προήλθε από τον κορωνοϊό.
Ο άνδρας που δεν είχε υποκείμενο νόσημα παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα πριν από 8 ημέρες και μεταφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο και έκανε δύο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά. Μετά από δύο ημέρες, χειροτέρεψε, ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε. Μετά την επανεξέταση το τεστ βγήκε θετικό!
Παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί ο 35χρονος δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα το πρωί. «Χάσαμε ένα παιδί 35χρονο χωρίς υποκείμενα νοσήματα με ελεύθερο ιστορικό και μάλιστα σε άριστη κατάσταση με αιφνίδια όμως εισβολή. Εμείς τον είχαμε από το Σάββατο τα ξημερώματα και χτες τα ξημερώματα τον χάσαμε» λέει η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Αγίου Δημητρίου, Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Αν υπάρχουν ευθύνες στο νοσοκομείο ή αν τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα, πρέπει να υπάρξει έρευνα και να καταλογισθούν ευθύνες… δεν είναι δυνατό να χάνεται έτσι η ζωή ενός νέου ανθρώπου. Το να βγαίνουν τώρα στα κανάλια και να λένε “είναι τραγικό… κάναμε ότι μπορούσαμε” μάλλον δεν είναι αρκετό, εφόσον κατέληξε. Πήγε μέρες νωρίτερα γιατί δεν ήταν καλά και του είπαν “είσαι καλά, τα δύο τεστ αρνητικά” και μετά στην εντατική… η υπόθεση χρήζει άμεσης παρέμβασης. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου