Tuesday, 24 September, 2024

Η Βουλγαρία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Η Βουλγαρία προγραμματίζει την μερική άρση μέτρων, όπως η απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών της, την επόμενη εβδομάδα.

Με εξαίρεση τοπικές κοινότητες που έχουν τεθεί σε αυστηρό περιορισμό λόγο κορωνοϊού, αρχίζει η διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Τα σημεία ελέγχου των μετακινήσεων μεταξύ των πόλεων, είναι πιθανό ότι θα καταργηθούν την Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου στη γειτονική χώρα, όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα. Η επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις (μεταξύ των πόλεων) ήταν σημαντική, όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι πολίτες της Βουλγαρίας θα πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σε επανεκκίνηση του τουρισμού προσβλέπει η Σόφια
Την ίδια ώρα, την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία, προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο που παρουσίασε, η αρμόδια υπουργός, Νικολίνα Ανγκέλκοβα την περασμένη εβδομάδα. Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου. Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακυρωμένες κρατήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου