Wednesday, 25 September, 2024

Ο Πομπέο είχε πάει λαϊκή, πριν την επίσκεψη στην οικία Μητσοτάκη;

Στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο

μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη… τα σχόλια έδωσαν και πήραν,  από επικριτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, όχι για το αν ήρθε με σκοπούς και “καλές συμφωνίες”, αλλά για τη σακούλα με τα πλαστικά άνθη που κρατούσε, σα να προηγήθηκε μια επίσκεψη σε παζάρι! όπως επίσης σχολιάστηκε και η εμφάνιση της Μαρέβας, οσάν παρατημένη κηπουρός, που λίγο πριν σκάλιζε τον κήπο και δεν πρόλαβε να αλλάξει για να τους υποδεχθεί! Με ένα πέδιλο και δίχρωμη παντελόνα… ασχολίαστη η όλη κατάσταση!
Στα πιο… σοβαρά τώρα, μετά το ειδησεοσχόλιο… στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου ξεναγούνται και ενημερώνονται από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής και αμέσως μετά θα μεταβούν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14.
Τι σημαίνουν όλα αυτά και τι θα… δώσουμε; αν έχει μείνει και κάτι από αυτή τη χώρα να ξεπουληθεί… Πάντως, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».
Η ουσία είναι πως η παρουσία Πομπέο στην Ελλάδα, δείχνει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να αναβαθμίσει την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων και όπλων στη Σούδα, με όποιους απώτερους σκοπούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου