Κεφίρ: Τα 12 οφέλη του για την υγεία και την απώλεια βάρους
Το κεφίρ μοιάζει λίγο πολύ εμφάνιση και στη γεύση με το γάλα και το γιαούρτι, αλλά είναι μια τροφή πολύ πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό γάλα ή κατσικίσιο και το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Αυτό γίνεται με την προσθήκη “σπόρων” κεφίρ στο γάλα. Δεν πρόκειται ακριβώς για σπόρους, αλλά για καλλιέργειες ζυμομυκήτων και βακτηρίων γαλακτικού οξέος, που μοιάζουν με κομμάτι από κουνουπίδι στην εμφάνιση.
Ναι.. Δεν ακούγεται και τόσο νόστιμο για όσους δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κεφίρ, αλλά πραγματικά τα οφέλη του είναι πολλά και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία! Άλλωστε μπορείτε να το φτιάξετε με διάφορους τρόπους ανάλογα το πώς σας αρέσει.
Αυτά είναι τα 12 οφέλη του κεφίρ στην υγεία μας
Αφομοιώνεται πολύ εύκολα από τον οργανισμό.
Καθαρίζει το έντερο.
Παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια και βιταμίνες.
Είναι υψηλό σε πρωτεΐνες.
Βελτιώνει την υγεία των οστών.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Δημιουργεί ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα.
Προωθεί την κίνηση των εντέρων και βοηθά στη δυσκοιλιότητα.
Έχει αντικαρκινογόνο δράση και διακόπτει την ανάπτυξη όγκων.
Συμβάλλει και στην απώλεια βάρους.
Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.