Tuesday, 24 September, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Σε ΜΕΘ 11 υγειονομικοί με κορονοϊό

ΠΟΕΔΗΝ: Σε ΜΕΘ 11 υγειονομικοί με κορονοϊό
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος στέλνει οργισμένο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής αναφορικά με τους θανάτους υγειονομικών υπαλλήλων από επιπλοκές του κορονοϊού.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος «ο θλιβερός κατάλογος νεκρών και διασωληνωμένων συναδέλφων μεγαλώνει» με τις απώλειες υγειονομικών να ανέρχονται στους έντεκα και τονίζει πως οι ίδιοι είναι «απροστάτευτοι». «Υπάρχει κενό νόμου και δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων» αναφέρει, καλώντας κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν κοινή απόφαση «η οποία θα προβλέπει ότι οι πεσόντες συνάδελφοι χαρακτηρίζονται θύματα πολέμου. Ότι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από εργατικό ατύχημα». «Η Ευαγγελία, η Νικολέτα, η Ελένη, η Μυρσίνη, η Άννα, ο Μιχάλης,ο Ιωάννης, ο Νικόλαος, η Σοφία ο Γιώργος, η Ευθυμία όλοι νέοι άνθρωποι, μαχητές της πρώτης γραμμής έχουν παιδιά, συζύγους, εγγόνια, γονείς.Έστω τώρα να τους σκεφθεί η πολιτεία. Δεν ακούσαμε ούτε συλλυπητήρια έως σήμερα» προσθέτει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δέκα υγειονομικοί και ένας διοικητικός υπάλληλος σε ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την επικράτεια. Οι επτά εξ αυτών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Μία νοσηλεύτρια 54 ετών, εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, μία νοσηλεύτρια 57 ετών, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Κιλκίς, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου