Wednesday, 25 September, 2024

Μειωμένες οι εισαγωγές άλλων ασθενών (εκτός covid) στα Νοσοκομεία της Πέλλας

Μία παράμετρος, που λόγω covid, συζητείται, όμως δεν αναφέρεται τόσο συχνά στα ΜΜΕ, έχει να κάνει με τις εισαγωγές στα Νοσοκομεία για άλλες ασθένειες, εκτός κορονοϊού.

Σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπως και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας και σε αυτό των Γιαννιτσών, δεν προσέρχονται ιδιαίτερα ασθενείς με άλλα προβλήματα, εκτός covid.

Και μπορεί τώρα η κίνηση στα Νοσοκομεία να είναι περιορισμένη, καθώς το 2ο κύμα κορονοϊού έχει περάσει (δυστυχώς με πολλούς νεκρούς), αλλά το ίδιο περιορισμένη είναι η κίνηση (εισαγωγές) από άλλες ασθένειες στα Νοσοκομεία (υπάρχουν εισαγωγές με καρδιολογικά προβλήματα, κλπ, όμως όχι στη συχνότητα που μετέβαιναν έως πέρυσι, τέτοια εποχή).

Τι φταίει; Όπως μας ανέφεραν γιατροί: “Ο κόσμος πλέον, φοβάται να έρθει στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στη μεγάλη πίεση που υπήρξε το τελευταίο δίμηνο, όλα τα Νοσοκομεία έγιναν Νοσοκομεία covid!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην τα πλησιάζει πλέον ο κόσμος, παρόλο που υπάρχουν άριστοι γιατροί σε όλες τις ειδικότητες”.

Με άλλα λόγια, ρωτήσαμε, στρέφονται στους ιδιώτες; Η απάντηση ξαφνιάζει: «Μάλλον δεν είναι έτσι, αφού για να πας στην ιδιωτική υγεία χρειάζονται λεφτά και ειδικά αυτή την περίοδο, δεν υπάρχουν».

Και τότε τι κάνουν;«Προσπαθούν να ξεπεράσουν τα οποία προβλήματα στο σπίτι, αν βέβαια αυτό είναι εφικτό ή με συμβουλές από τον οικογενειακό γιατρό τους…». Οι θάνατοι αυτή την περίοδο (σύμφωνα με τους γιατρούς που μας μίλησαν) οφείλονται «περισσότερο σε καρδιολογικά αιτία».

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, πέρα από αυτά που αναδείξαμε από το ληξιαρχείο της Έδεσσας, σε άλλο ρεπορτάζ…

Αν βέβαια υπάρχουν επίσημα και πλήρη στοιχεία, τότε καλώς να ορίσουν!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου