Tuesday, 24 September, 2024

FDA: «Πράσινο φως» για χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) χορήγησε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο

της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Μετά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, το εμβόλιο της J&J είναι το τρίτο που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ. Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Δύο περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων

Ένας επιστήμονας της Johnson & Johnson δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία έχει λάβει προκαταρκτικές αναφορές για δύο περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης αναφυλαξίας, σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της εταιρείας.Ο Δρ Macaya Douoguih, επικεφαλής κλινικής ανάπτυξης και ιατρικών υποθέσεων στη μονάδα J&J Janssen Pharmaceuticals, δήλωσε ότι η περίπτωση αναφυλαξίας παρατηρήθηκε σε μια συνεχιζόμενη δοκιμή εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Νότια Αφρική. Δεν είχαν αναφερθεί προηγούμενα περιστατικά αναφυλαξίας, δήλωσε ο Ντογκουίχ και από ότι φάνηκε αυτές οι περιπτώσεις, δεν απέτρεψαν την έγκριση του εμβολίου.

Πηγή: seattletimes.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου