Sunday, 6 October, 2024

Συνάντηση Δήμου Κυριλίδη-Θ. Αγγελίδη για το μείζον ζήτημα των ατόμων με αναπηρία

Ο Δήμος Κυριλίδης Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων από τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη επισκέφθηκε

το πρωί της Τετάρτης, 14 Ιουλίου, τον δικηγόρο Θεοχάρη Αγγελίδη.
Σημείο αναφοράς της συνάντησης, η βελτίωση των δυνατοτήτων πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρίες, ζήτημα που ασχολείται νομικά και ο κ. Αγγελίδης.
Όπως αναφέρει ο κ. Κυριλίδης: “Στη συζήτηση μας αναφερθήκαμε στη νομοθεσία που αφορά τα άτομα με αναπηρία, τις συνθήκες των ατόμων αυτών στην αγορά εργασίας και τον περιορισμό του αποκλεισμού τους στην αξιολόγηση που είναι απαραίτητη για την ανίχνευση και διαπίστωση όχι μόνο του ίδιου του προβλήματος, αλλά και του αποτελέσματος που πρέπει να προκύπτει στα διάφορα επιδόματα που δίνονται. Επιπλέον, συζητήσαμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διευκόλυνσή τους, όπως και στην υπάρχουσα αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, ως προς αυτούς τους ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες μορφές αναπηρίας και κυρίως νοητικής.
Εμείς σαν κόμμα “Ελληνες για την Πατρίδα” θα φροντίσουμε να δώσουμε έμφαση στην μετέπειτα πορεία της εξέλιξης αυτών των ανθρώπων, καθώς επιβάλλεται να προστατεύονται από κάποια “στέγη” όταν παύει να υπάρχει η γονική στήριξη. Το κράτος θα πρέπει να κατανοήσει το πρόβλημα στην ουσία του, εκτός από τα τυπικά ισχνά επιδόματα που δίνει. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εντοπίζει αυτές τις οικογένειες και με τους κατάλληλους ανθρώπους να λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο των μελών, που προσπαθούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, αλλά και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αναπηρία. Σημαντικό μέλημα να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα κατανοεί τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και θα ενισχύει την επίλυση τους με την αποκατάσταση στρεβλώσεων και δυσκολιών, με την απρόσκοπτη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στον κοινωνικό ιστό”.
Δήμος Κυριλίδης, Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων “ΕΛΛΗΝΕΣ”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου