Tuesday, 30 April, 2024

Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο μπάρμπεκιου!

Τα συμφωνήσατε και τα κανονίσατε με την παρέα: την Κυριακή θα έρθουν για μπάρμπεκιου στο εξοχικό. Όσο εύκολη και ευχάριστη

όμως ακούγεται σαν συνθήκη, η προετοιμασία πριν τη διαδικασία δεν θα λέγαμε πως είναι το ίδιο. Τουλάχιστον εάν το οργανώνετε για πρώτη φορά. Γι’αυτό γράφονται αυτές οι γραμμές, άλλωστε. Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να μην ξεχάσετε τα απολύτως απαραίτητα!

Η τοποθεσία

Για να κανονίσατε μπάρμπεκιου σημαίνει σίγουρα ότι αφενός διαθέτετε τον κατάλληλο εξωτερικό χώρο για να ψήσετε, είτε πρόκειται για βεράντα είτε για κήπο, και αφετέρου πως έχετε τον εξοπλισμό. Ωστόσο πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη την ώρα που θα γίνει η συγκέντρωση για να ορίσετε το σημείο που θα τοποθετήσετε τα τραπέζια, αλλά και την ψησταριά σε περίπτωση που είναι φορητή. Επιλέξτε ένα μέρος όπου θα γνωρίζετε ότι είναι σκιερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για το τραπέζι, ενώ η ψησταριά πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που δεν θα “καπνίζει” τους καλεσμένους, ούτε θα είναι επικίνδυνο για τυχόν ατυχήματα.

Το φαγητό

Πάμε στο δια ταύτα: Τι θα ψήσετε; Οι επιλογές ποικίλουν αναλόγως γούστου των καλεσμένων. Εμείς θα προτείναμε να πάρετε λίγο κοτόπουλο σε περίπτωση που κάποιος ακολουθεί διατροφή, το οποίο καλό είναι να μπει πρώτο στην ψησταριά για να μην πάρει γεύση από τα υπόλοιπα. Τώρα ως προς τα κλασικά, σίγουρα θα πρέπει να πάρετε λουκάνικο χωριάτικο για μεζέ στην αρχή. Για τα κυρίως οι επικρατέστερες επιλογές είναι οι χοιρινές μπριζόλες και τα αρνίσια παϊδάκια.

Για πιο μερακλήδες, σίγουρα θα προτείναμε παϊδάκια από προβατίνα ή φιλέτο ψαρονέφρι. Ιδίως ως προς το τελευταίο, μπορείτε να το σερβίρετε με ψητές φέτες από ντομάτα στα κάρβουνα για πιο ζουμερό αποτέλεσμα! Η προβατίνα από την άλλη θέλει δυνατή φωτιά και μόνο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Για τα συνοδευτικά, δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Άλλωστε, πρόκειται για μπάρμπεκιου. Πατάτες τηγανητές, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι/τυροσαλάτα αρκούν.

Το ποτό

Μπύρες. Όσες πιο πολλές, τόσο το καλύτερο. Επίσης στα απαραίτητα να εντάξετε ένα αναψυκτικό τύπου κόλα και φυσικά σόδα για το τέλος. Για πιο εξεζητημένες καταστάσεις μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας σπιτικά κοκτέιλ. Οι συνταγές στο ίντερνετ θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα υλικά που απαιτούνται.

Η μουσική

Δεν θα ξεχάσετε τη μουσική, έτσι δεν είναι; Σίγουρα καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα μικρό φορητό ηχείο που να συνδέεται ασύρματα με το κινητό ή τον υπολογιστή. Το είδος της μουσικής το αφήνουμε πάνω σας, αλλά θα προτείναμε αν μη τι άλλο να είναι κάτι ανεβαστικό.

Η καλή διάθεση

Μετά τα κρεατικά, σίγουρα αυτό είναι το αμέσως επόμενο πιο σημαντικό ζητούμενο! Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου