Friday, 10 January, 2025

Βουλγαρία: Αντιστέκεται στο εμβόλιο. Πλήρως εμβολιασμένο μόλις το 15,5%

Πονοκέφαλο στις αρχές της Βουλγαρίας που φοβούνται ένα τρομερό 4ο κύμα της πανδημίας, προκαλεί ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της covid -19.
Σύμφωνα με το Euractiv, στη Βουλγαρία έχει εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 15,5%, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 70%.
Η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια, αλλά δεν εμπιστεύεται ούτε τις αρχές ή τα μέσα ενημέρωσης.
Αντ ‘αυτού, φαίνεται να πιστεύουν στο διαδίκτυο, συγκεκριμένα το Facebook, και κυρίως, τα άμεσα μηνύματα που τους βομβαρδίζουν με προειδοποιήσεις για το πόσο επικίνδυνα είναι τα εμβόλια, πόσο ανεπαρκής ήταν η επιστημονική έρευνα, καθώς και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες ο εμβολιασμός είναι ένα σχέδιο που επινοήθηκε από τον Bill Gates για να ελέγξει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη.
Παρά τα πολλά θανατηφόρα κρούσματα-η Βουλγαρία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον κορωνοϊό στην ΕΕ-οι εμβολιαστές συνεχίζουν να φωνάζουν ότι ο κορωνοϊός είναι απλώς μια παραλλαγή της γρίπης.
Διαμαρτύρονται επίσης στη χρήση μάσκας και ενάντια σε αυτό που αποκαλούν “περιορισμό των δικαιωμάτων τους και ανατριχιαστικές διακρίσεις”.
Στη Βουλγαρία, είναι εξαιρετικά εύκολο να εμβολιαστεί κάποιος. Τα εμβόλια είναι άφθονα.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει κίνδυνος πολλά εμβόλια να καταλήξουν στα σκουπίδια, να μη χρησιμοποιηθούν, όταν λήξουν. Τα κέντρα εμβολιασμού είναι ανοιχτά σε εμπορικά κέντρα, σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρονται κουπόνια αγορών σε άτομα που δέχονται να εμβολιαστούν.
Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν λίγοι παραλήπτες. Ο συντάκτης της στήλης Brief διαπίστωσε ότι οι ‘αντιεμβολιαστές’ δεν είναι απαραίτητα φτωχοί και αμόρφωτοι, όπως σημειώνει.
Πολλοί γιατροί στη Βουλγαρία αντιτίθενται στο εμβόλιο για τον κορωνοιό και αποτελούν ισχυρούς παράγοντες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
Το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών είναι επίσης χαμηλό – περίπου 30%.
Οι αντιεμβολιαστές είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται να προσεγγίζουν το μέρος της κοινωνίας που φαίνεται αηδιασμένο από την πολιτική και αναζητά πληροφορίες από σκοτεινές πηγές και όχι από τα παραδοσιακά μέσα. Επίσης, είναι ταλαντούχοι influencers.
Εμφανίζονται σε ταβέρνες, σε λεωφορεία, σε τρένα, σε όλα τα μέρη όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν χωρίς απαραίτητα να γνωρίζονται μεταξύ τους.
Αντίθετα, οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν το εμβόλιο, παραμένουν σιωπηλοί.
Η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και τελευταία στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου