Sunday, 6 October, 2024

Τι σημαίνει η “παραίτηση” του Διευθυντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Η περίπτωση ενίσχυσης της Παθολογικής Κλινικής, σε ανθρώπινο δυναμικό, έχει γίνει πλέον, πονοκέφαλος για τη διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας.
Αυτή τη στιγμή, στο δυναμικό της Παθολογικής Κλινικής στην Έδεσσα, υπάρχουν δύο μόνιμοι ειδικοί γιατροί που ανήκουν στη δύναμη του Νοσοκομείου, ένας ειδικός γιατρός που έχει έρθει προς ενίσχυση (ένας μήνας) της Κλινικής, από το Νοσοκομείο της Βέροιας και δύο ειδικοί γιατροί που έχουν μετακινηθεί από την Παθολογική Κλινική των Γιαννιτσών.
Αυτή εδώ η μετακίνηση, φαίνεται να προκαλεί εντάσεις, ειδικά στους γιατρούς των Γιαννιτσών, με πρώτο τον διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος, Ι. Κακουλίδη.
Την πρώτη φορά που έγινε η μετακίνηση, όλοι θυμούνται ποιες ήταν οι αντιδράσεις, ενώ τώρα, που ο διοικητής των Νοσοκομείων, υπέγραψε απόφαση με μετακίνησης (για δεύτερη φορά) αυτό προκάλεσε την αντίδραση και… παραίτησή του κ. Κακουλίδη.
Την οποία εννοείται πως πηγαίνει στο Υπουργείο Υγείας και όχι στη διοίκηση…
Ο ίδιος, όπως πληροφορούμαστε, δεν αναφέρει τους λόγους, ωστόσο, όλοι πιστεύουν ότι αυτό το έκανε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, με το υπάρχον προσωπικό και με την πίεση που υπάρχει, η Κλινική του αποδυναμώνεται και αδυνατεί να εξυπηρετήσει όπως πρέπει τους ασθενείς. Αυτή η κίνηση λειτουργεί ως “μέσον πίεσης” προς το Υπουργείο και κατ’ επέκτασιν προς τη διοίκηση, να σπρώξουν το ζήτημα των άμεσων προσλήψεων.
Από την άλλη πλευρά βεβαίως, υπάρχει η ανάγκη της Έδεσσας.
Με τρείς γιατρούς, με τον ένα μάλιστα δανεικό (υποθετικά δεν υπολογίζουμε τους δύο από τα Γιαννιτσά), δεν μπορεί να λειτουργήσει η Κλινική και το μοιραίο θα ήταν να κλείσει!
Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα γινόταν αν έκλεινε η Παθολογική Κλινική της Έδεσσας…
Ειδικά τώρα, που υπάρχουν οι έντονες πιέσεις από την covid.
Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μην υπήρχαν αυτές οι αλληλοβοήθειες στα Νοσοκομεία, και το καθένα να λειτουργούσε με αυτάρκεια σε προσωπικό.
Ωστόσο, από το 2010 έως σήμερα, η υγεία απαξιώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και η κίνηση του κ. Κακουλίδη (συμβολική ή μη, θα δείξει αν όντως παραιτηθεί και δεν επανέλθει) πρέπει να σημάνει όχι το καμπανάκι, αλλά τις καμπάνες ότι πλέον δεν μπορούν να υποβιβάζονται γιατροί και Νοσοκομεία, εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν, πόσω μάλλον εν καιρώ “πολέμου” με έξαρση κρουσμάτων…
Και να το αποτέλεσμα…
Να κινδυνεύει να κλείσει η Παθολογική της Έδεσσας και να κλείνει η ΜΕΘ, για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.
Αλήθεια τι γίνεται με την εξαγγελία για την λειτουργία της ΜΑΦ στην Έδεσσα;
Και όλη αυτή η αναστάτωση, με θύμα την υγεία και τον άνθρωπο, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσής!!!
Ας δούμε όμως την συνέχεια στο κύριο ρεπορτάζ.
Η απόφαση για την εκ νέου μετακίνηση δύο γιατρών στην Έδεσσα, έχει την σύμφωνη γνώμη, τόσο του διοικητή Χρήστου Δόντσου, όσο και του υποδιοικητή Βαγγέλη Λόγγου (αν έρχεται απόφαση από το Υπουργείο, λογικό να συναινέσουν).
Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τις πηγές μας, να αναφέρουμε το δυναμικό που έχει κάθε κλινική.
*ΓΙΑΝΝΙΤΣΆ: 6 Ειδικοί γιατροί παθολόγοι
1 Επικουρική γιατρός Παθολόγος
1 γιατρός Πνευμονολόγος.
2 Γενικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης.
7 Ειδικευόμενοι γιατροί Παθολογίας.
*ΈΔΕΣΣΑ 2 Ειδικοί γιατροί παθολόγοι και 7 Ειδικευόμενοι γιατροί Παθολογίας.
(σ.σ. δεν υπολογίζονται όσοι γιατροί έχουν μετακινηθεί).
Από εκεί και πέρα, ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Σε μία εποχή, όπου κανείς δεν περισσεύει, ο κ. Κακουλίδης και ο κάθε “Κακουλίδης” πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι παραιτήσεις εκ του ασφαλούς δεν σημαίνουν κάτι, εκτός κι αν γίνονται για να σημάνουν τον κίνδυνο και την τραγική κατάσταση που βιώνουν στους χώρους εργασίας, με ελάχιστο προσωπικό, με διπλοβάρδιες, με συνεχείς εφημερίες πάνω του ορίου… όμως αυτά πρέπει να λέγονται, να φωνάζονται, να μαθαίνει ο κόσμος….
Αν υπάρχουν διαφορές με το σύστημα, ας τις λύσουν μόλις περάσει αυτό το οδυνηρό κύμα της επιδημίας. 
Όχι όμως, τώρα που ο κόσμος χρειάζεται τους γιατρούς του. Ας μην το ανάγουμε τοπικιστικά, αλλά ανθρώπινα. Πεθαίνει κόσμος και αυτό ας το καταλάβουν κάποιοι.
Τα υπόλοιπα, είναι απλά λόγια για κατανάλωση.
Κατανοούμε την πίεση που δέχονται οι γιατροί μας, αλλά ας κρατήσουν λίγη ακόμη δύναμη, να αποδείξουν σε όλους μας πως ότι έκαναν άξιζε όλα αυτά τα χρόνια και δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι, οι προσπάθειες τους, με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν τα νοσοκομεία μας, με σύμμαχο όλους εμάς που ξέρουμε και κατανοούμε τι μας πρόσφεραν. Άλλωστε, δίνεται μία μάχη και σε αυτή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου