Monday, 23 September, 2024

Σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και στον νομό Πέλλας

Σάρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στον Νομό Πέλλας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:
* ΕΔΕΣΣΑ: Ανδρουλάκης 342 Παπανδρέου 162
*ΑΡΙΔΑΊΑ: Ανδρουλάκης 353 Παπανδρέου 108
*ΚΡΎΑ ΒΡΎΣΗ: Ανδρουλάκης 118 Παπανδρέου 38
*ΓΙΑΝΝΙΤΣΆ: Ανδρουλάκης 201 Παπανδρέου 119 (1ο εκλογικό)
Ανδρουλάκης 232 Παπανδρέου 114 (2ο εκλογικό)
*ΣΚΎΔΡΑ: Ανδρουλάκης286 Παπανδρέου 163.
ΣΎΝΟΛΟ ΝΟΜΟΎ ΠΈΛΛΑΣ: ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗΣ 1523 (68,3%) ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ 705(32,7%)
Συντριπτική η διαφορά με 68,04%-31,96% στο 88,23% των επίσημων αποτελεσμάτων 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), επικρατώντας κατά κράτος του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο της εκλογών του κόμματος.
Η εκλογική διαδικασία είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επί μέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και μισή το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν να κλείσουν στις 7.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μπροστά με 68,04%, έναντι 31,96% του Γιώργου Παπανδρέου στο 88,23%, ενώ σε τρία εκλογικά κέντρα ακυρώθηκε η κάλπη: 1. Αγχίαλος (Βόλος), 2. Ερέτρια, 3. Ορχόμενος (που υπήρχε και επεισόδιο).

Δήλωση Παπανδρέου για το αποτέλεσμα: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες
Την επιθυμία του να συνεχίσει, όπως αναφέρει, «τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημα εξουσίας», ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.
«Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημας εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη εκφράσει τα συγχαρητήρια του και τις ευχές του στον Νίκο Ανδρουλάκη για καλή επιτυχία.
Σημείωσε δε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη, σχολιάζοντας πως αυτό είναι «μήνυμα ευθύνης για όλους μας» και παράλληλα πως «όλοι μαζί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».
Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό στον Νίκο Ανδρουλάκη
Επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την νίκη του πρώτου στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ του ανέφερε να βρεθούν και από κοντά. Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του τον ευχαρίστησε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου