Sunday, 29 September, 2024

Πέρασε ο προϋπολογισμός στον δήμο Έδεσσας

Με την αντίθετη γνώμη των επικεφαλής των δύο από τις τρείς παρατάξεις, που συγκροτούν την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο προϋπολογισμός του Δήμου Έδεσσας για το οικονομικό έτος 2022!

Η συνεδρίαση του οργάνου ξεκίνησε με μία παραδοχή, από την παράταξη του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου, χαρακτήρισε αυτό τον προϋπολογισμό “πλασματικό”, καθώς όταν συντασσόταν και εγκρίθηκε, δεν περιελάμβανε μέσα τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα τέλη ταφής των απορριμμάτων, που είναι 20 ευρώ τον τόνο και θα ισχύσουν από την αρχή της νέας χρονιάς. Σε αυτή την παραδοχή συμφώνησε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο υπήρξαν και οι… παραφωνίες.

Όταν ήρθε η ώρα για τις τοποθετήσεις, οι επικεφαλής, Γιάννης Τσεπκεντζής και Αντώνης Ρυσάφης, δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, ενώ πάγια τακτική ακολουθεί η ” Λαϊκή Συσπείρωση” που δεν έχει ψηφίσει προϋπολογισμό, καθώς στηρίζεται στις θέσεις του ΚΚΕ. Μάλιστα ο κ. Τσεπκεντζής, ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που δεν τον ψηφίζει έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει τάση προς την κοινωνική πολιτική κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν  από πότε κάθε Δήμος ασκεί κοινωνική πολιτική”. Τελικά ο προϋπολογισμός πέρασε, καθώς δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση από πλευράς της αντιπολίτευσης!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου