Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο της YouTuber «Μάβα Σου», μιας 32χρονης γυναίκας και μητέρας τεσσάρων παιδιών. Η υπόθεση συγκλονίζει τη Γαλλία.
Η 32χρονη ήταν γνωστή στη Γαλλία με το ψευδώνυμο «Μαβά Σου». Διατηρούσε κανάλι στο YouTube και ως YouTuber είχε γίνει στόχος έντονης κριτικής στο διαδίκτυο.
Η Μαβά Σου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και είχε γίνει γνωστή για τα βίντεο όπου κατέγραφε την οικογενειακή ζωή της, το «κανάλι» της για το μεταφυσικό σε συνεργασία με τον πρώην σύζυγό της αλλά και τη συμμετοχή της στο ριάλιτι σόου «Ανταλλάξαμε μαμάδες», σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest France.
Την ημέρα του θανάτου της, κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην συζύγου της και «κατ’ αγνώστων» για παρενόχληση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της. «Είχε κατατεθεί μήνυση από την Μαεβά (Φροσάρ, το πραγματικό όνομά της) και τον νέο σύντροφό της για ηθική παρενόχληση και υποκίνηση αυτοκτονίας» σε βάρος του πρώην συζύγου της και κατ’ αγνώστων. Δυστυχώς, η μήνυση κατατέθηκε την ημέρα του θανάτου της», είπε ο Στεφάν Ζιουρανά, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Vosges Matin.
Ο θάνατος της 32χρονη γυναίκας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έγινε γνωστός την Πέμπτη (23.12.2021) μέσα από τη σελίδα της στο Facebook και επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά της που ζήτησε από τον κόσμο «να μη ζητήσει να μάθει περισσότερα». Τα αίτια του θανάτου δεν διευκρινίστηκαν.
Σύμφωνα με τον Ζιουρανά, η «Μαβά Σου», που είχε 151.000 συνδρομητές στο YouTube, 38.000 ακολούθους στο Facebook και 90.000 στο Instagram, είχε καταθέσει πέντε μηνύσεις απευθείας στο αστυνομικό τμήμα από τον Μάιο του 2020, λόγω των «επιθέσεων» που δεχόταν, όμως «δεν οδήγησαν πουθενά». «Σήμερα, εμένα μου μοιάζει σαν ανθρωποκτονία των μοντέρνων καιρών. Μπορείτε να σκοτώσετε κάποιον με κάποια λόγια, με ψευδείς πληροφορίες και με παρενόχληση», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η μήνυση δεν θα αποσυρθεί, δεδομένου ότι υπάρχει και δεύτερος ενάγων, ο σύντροφος της «Μαβά Σου». «Πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουν οι αρχές, να αλλάξει ο νόμος, να δοθούν τα μέσα στις υπηρεσίες να ταυτοποιούν τους παρενοχλητές, οι οποίοι είναι θρασύδειλοι, γράφουν κρυμμένοι πίσω από την οθόνη τους και αισθάνονται πανίσχυροι, ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο», πρόσθεσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ