Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου.
Σύμφωνα με το πόρισμα, που υπογράφει η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, ο θάνατος του άτυχου φοιτητή αποδίδεται στη συρροή των κακώσεων, τόσο στα κάτω άκρα όσο και στο κεφάλι. Κατά πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρεται σε τρία τραύματα στα κάτω άκρα, δύο στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, όπως επίσης σε δύο κατάγματα στο κεφάλι.
Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την έρευνά της, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων αναφορικά με το DNA που ελήφθη από τους 12 κατηγορούμενους και τη σύγκρισή του με γενετικό υλικό που βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στα όπλα και στα αυτοκίνητα. Παράλληλα “τρέχουν” οι άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες των κατηγορουμένων. Μετά το πέρας του ανακριτικού έργου, ο φάκελος θα περάσει στα χέρια εισαγγελέα που θα υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο.
Υπενθυμίζεται, ότι οι δώδεκα συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Για την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 19χρονο Άλκη είχε μιλήσει στον ΣΚΑΪ η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.
Σχετικά με την αιτία θανάτου του 19χρονου, η κα Κοβάτση είπε ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα».
Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα. Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».
Τέλος, για την έξαρση της βίας στην Θεσσαλονίκη, η κα Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη. «Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε. Όπως είπε η καθηγήτρια: «Δεν είχαμε χειρότερα γιατί το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν».
Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ