Sunday, 6 October, 2024

Υποστελεχωμένη η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας

Τουλάχιστον δύο θέσεις θα δεσμεύσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας, για την πλήρωση του ιατρικού προσωπικού στην παθολογική κλινική.

Η συγκεκριμένη κλινική, εδώ και χρόνια έχει σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση του ιατρικού προσωπικού της, καθώς δεν υπάρχουν άτομα (μόνιμα) που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Παράδειγμα η σημερινή της κατάσταση. Υπάρχουν δύο γιατροί που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και άλλοι δύο που έρχονται από άλλα νοσοκομεία.

Η μία γιατρός από τα Γιαννιτσά και ο δεύτερος από τη Βέροια. Η Παθολογική κλινική δίνει και την μισή ειδικότητα, οπότε οι ειδικευόμενοι γιατροί φεύγουν αφού συμπληρώσουν την διετία και είναι άγνωστο αν θα αντικατασταθούν.

Στην διάρκεια της πανδημίας, οι εναπομείναντες γιατροί, έδωσαν όλο τους το είναι για να ανταπεξέλθουν στις αντικειμενικές δυσκολίες, όμως αυτό δεν αρκεί. Η παθολογική, που είναι μια κλινική αιχμής, θα πρέπει να στελεχωθεί και το κράτος να δώσει κίνητρα στους γιατρούς, που πολλές φορές αποφεύγουν στην προτίμηση τους να δηλώσουν και τα επαρχιακά νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του covid, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 άτομα που νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες και υποκείμενα νοσήματα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου