Sunday, 22 September, 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Στις φλόγες σπίτι στο Ντράφι

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της φωτιάς που εκδηλώθηκε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση

λόγω των ισχυρών ανέμων και στο Ντράφι.

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του CNN Greece διακρίνεται ένα σπίτι να έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην οδό Κίμωνος, στο Ντράφι.

Πύρινη κόλαση επικρατεί από το απόγευμα της Τρίτης στο Ντράφι Πικερμίου αλλά και τις γύρω περιοχές-Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι- μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στη Νταού Πεντέλης στις 17:19.

Η φωτιά κινείται πλέον προς τον οικισμό της Καλλιθέας, με κατεύθυνση προς Παλαιά Πεντέλη.

Ωστόσο, οι στροβιλισμοί των ανέμων είναι τόσο έντονοι και συχνοί που οι φλόγες αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση. Μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 20:00 από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα, ενώ λίγο μετά τις 20:15 δόθηκε αντίστοιχη εντολή εκκένωσης και στους κατοίκους της Διώνης και του Δασαμαρίου με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στην Πεντέλη

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Συγκεκριμένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη με δύο ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και 2 τροχοφόρους Φορτωτές. Επίσης είναι σε ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μεγαλόπολη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεδιάσκεψη, από το Μέγαρο Μαξίμου, με το Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στην Πεντέλη.

Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την έκτασή της. Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Δεν έχουν διακομιστεί, μέχρι στιγμής, πολίτες στα νοσοκομεία με προβλήματα. Οι νοσοκομειακές μονάδες βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για την εξέλιξη της φωτιάς στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου