Saturday, 23 November, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Η θλίψη με κάνει να παραλύω». Συγκινεί η σύζυγος του Μπρους Γουίλις μετά τη διάγνωσή του με αφασία

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγο καιρό ο αγαπημένος ηθοποιός Μπρους Γουίλις που γνωρίσαμε μέσα από πολλούς ρόλους αποσύρθηκε από την υποκριτική καθώς πάσχει από αφασία.

Η σύζυγός του Έμμα προέβη σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση με αφορμή αυτό, και φαίνεται πως προσπαθεί να βρει παρηγοριά για να διαχειριστεί την πάθηση του άντρα της και τη νέα τους ζωή.

Η κόρη του, που την απέκτησε μαζί με την Ντέμι Μουρ τα χρόνια που υπήρξαν παντρεμένοι έκανε μια πολύ τρυφερή ανάρτηση για τον πατέρα της γνωστοποιώντας ότι θα είναι δίπλα του σε κάθε δυσκολία, όπως αυτή που διανύει. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον πρώην ηθοποιό, ότι έχει δίπλα του την οικογένειά του να τον στηρίζει, να τον προσέχει και να τον νοιάζεται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η 44χρονη σύζυγος του ηθοποιού πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να γυμνάζεται και να ασχολείται με την κηπουρική.

Και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα του βίντεο: «Αυτό ήταν ένα καλοκαίρι που με βοήθησε να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Προσπαθώ να βρω νέα χόμπι, να βγω από τη ζώνη της άνεσής μου και να παραμείνω δραστήρια. Μπορεί η θλίψη να με κάνει να παραλύω, αλλά μαθαίνω να ζω μαζί της. Η θλίψη είναι η πιο βαθιά και αγνή μορφή αγάπης. Ελπίζω να βρείτε λίγη παρηγοριά σε αυτό»

Τι είναι η αφασία από την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις

Ο ειδικός επιστημονικός όρος αφασία (στερητικό α- και -φέτος από το ρήμα φημί = λέγω) αναφέρεται σε κάθε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων σε ενήλικες και παιδιά και γενικότερη ανικανότητα λόγου. Ο λόγος είναι το κύριο μέσο του ανθρώπου ώστε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του. Στην περίπτωση της αφασίας το άτομο δεν μπορεί να μιλήσει, να αποδίδει το σωστό νόημα στις λέξεις, να κατανοεί και πολλές φορές να διαβάζει. Στο πολύ νεαρό παιδί, του οποίου ο εγκέφαλος διατηρεί την πλαστικότητά του, επιτρέπεται μια ταχεία ανάληψη έστω κι αν αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη, σε αντίθεση με τους ενήλικες.

Μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων ή σε εγκεφαλικές βλάβες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου