Στο φως της δημοσιότητας έρχονται σταδιακά νέες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των μελών της συμμορίας που είχε βρει καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων, οι κακοποιοί είχαν περίσσιο θράσος και έκαναν επίδειξη ισχύος εντός των χώρων του Πανεπιστημίου.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ένας 42χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια τον Μάιο του 2022, όταν βρέθηκε στον περίβολο της Πολυτεχνειούπολης καθώς νόμιζαν ότι είναι αστυνομικός. «Με ρώτησαν αν είμαι ασφαλίτης και μου είπαν να περιμένω λιγάκι», περιγράφει το θύμα της επίθεσης. Λίγα λεπτά αργότερα ομάδα δέκα ατόμων σε μηχανάκια, τον έκλεψαν, τον έδειραν και τον έσυραν από το σακίδιό του για αρκετά μέτρα τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Μια φοιτήτρια, επίσης θύμα επίθεσης, καταθέτει πως ένας άνδρας «σε κάποια στιγμή, μας είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κουκουλοφόρους φίλους του να μας σπάσουν το αυτοκίνητο». Βρισκόταν μέσα σε ΙΧ μαζί με μια άλλη φοιτήτρια, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη. «Μας είπε ότι δεν έχουμε καμία δουλειά εκεί και ότι αυτός διώχνει τους ασφαλίτες και τους εμπόρους ναρκωτικών από τις εστίες».
Οι «έλεγχοι» που πραγματοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα και γύρω από τις φοιτητικές εστίες, πολλές φορές οδηγούσαν σε άγριες επιθέσεις εναντίον περαστικών και φοιτητών που οι κακοποιοί θεωρούσαν πως ήταν αστυνομικοί.
Τόσο οι διάλογοι μεταξύ τους, όσο και η περίμετρος της δράσης τους, έδειχναν πως εντός της Πολυτεχνειούπολης ένιωθαν άτρωτοι. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος των κακοποιών:
– «Έχει ανοίξει η πόρτα στην Πολυτεχνειούπολη τώρα. Μπορεί να πάω μέσα».
– «Μην πιεις άλλο».
– «Πού να πιω άλλο ρε; Θα πάω μέσα γιατί εκεί είμαι ασφαλής».
Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν σε απόσταση 3-10 λεπτών από το ορμητήριό τους ώστε να μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στις εστίες.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, προφυλακίστηκαν 21 από τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.
Από Δευτέρα αναμένονται νέες αποκαλύψεις
Παράλληλα, τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως αποδεικνύουν το μέγεθος της παρανομίας εντός της Πολυτεχνειούπολης. Οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές μέσω του OPEN TV είναι ενδεικτικές. «Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει εδώ, ούτε φυσικά οι αποκαλύψεις. Θα δούμε και άλλα μέσα στην εβδομάδα. Και αυτό γιατί από Δευτέρα θα ξεκινήσει η έρευνα στα περίπου 20 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στους συλληφθέντες. Οι εικόνες που έχουμε δει μέχρι τώρα, φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, κλήσεις είναι από κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες που είχαν πέσει στα χέρια της αστυνομίας λίγες ημέρες πριν γίνει η επιχείρηση και αποκαλυφθεί ότι ήταν μέλη της εγκληματικής ομάδας», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου.
«Από την επιχείρηση που έγινε λοιπόν και από τους συλληφθέντες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν κατασχεθεί 20 κινητά τηλέφωνα. Θεωρούν ότι εκεί υπάρχουν νέα στοιχεία. Σίγουρα υπάρχει και άλλο υλικό και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και νέα πρόσωπα. Σίγουρα υπάρχουν επίσης καινούρια βίντεο, καινούρια μηνύματα και σίγουρα και καινούριες συνομιλίες στα διαδικτυακά συστήματα που χρησιμοποιούσαν», πρόσθεσε.
Επιπλέον, σύμφωνα με το OPEN, μία από τις μηχανές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να διαπράξουν ληστεία στο Σύνταγμα σε ένα εστιατόριο βρέθηκε εγκαταλελειμμένη πάρα πολύ κοντά στο σπίτι της δοκίμου αστυνομικού. «Και γιατί πήγαν στο Σύνταγμα και απομακρύνθηκαν από του Ζωγράφου-πήγαν εκεί γιατί ο άνθρωπος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μένει στου Ζωγράφου, έτσι τον στοχοποίησαν», τόνισε η δημοσιογράφος. «Η δικογραφία που διαβάζουμε όλες αυτές τις ημέρες είναι πραγματικά πάρα πολύ αποκαλυπτική. Έχει μέσα πάρα πολλά στοιχεία. Εγώ θα σας πω μόνο ένα. Αν είναι δυνατόν, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να χρησιμοποιούν μέτρα αντιπαρακολούθησης μέσα στην πανεπιστημιούπολη με διπλές διαδρομές. Μέσα στη δικογραφία περιγράφεται πως ο κακοποιός αλβανικής καταγωγής έκανε διπλές διαδρομές, δηλαδή σε ψηλά κτήρια της Πανεπιστημιούπολης, για να παρατηρεί, να έχει μια γενική επόπτευση του χώρου για να βλέπει τι γίνεται και αν θα κινηθούν στην Πανεπιστημιούπολη και δυνάμεις όπως είναι μία κλούβα των ΜΑΤ», σημείωσε.
«Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός-και αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ την έρευνα-ότι ο ίδιος κακοποιός που φέρεται να κινούσε και τα νήματα δεν χρησιμοποιούσε ποτέ το δικό του κινητό και όποτε ήθελε να επικοινωνήσει χρησιμοποιούσε άλλα κινητά συνεργών του. Και τέλος, στη δικογραφία μέσα να σας πω ότι υπάρχουν και καταθέσεις παιδιών οι οποίοι ζούσαν τον εφιάλτη και την τρομοκρατία μέσα στη φοιτητική εστία. Δεν θα καθίσω να σας περιγράψω σκηνές πως νέοι φοιτητές που πήγαιναν στο κτήριο και δεν τους ξέρανε, δεν τους είχαν ξαναδεί τους σταματούσαν στην είσοδο, στην πόρτα της φοιτητικής εστίας και τους έλεγαν δώσε την ταυτότητά σου για να δω αν είσαι πράγματι φοιτητής», εξήγησε, ενώ είπε πως οι κακοποιοί έμπαιναν μέσα σε διαμερίσματα των εστιών και έκλεβαν φοιτητές. «Πραγματικά, έσπαγαν την πόρτα, μπαίνανε μέσα και κλέβανε ό,τι βρίσκανε».
One comment
Pingback: Φέουδο κακοποιών είχαν ιδρύσει στην Πολυτεχνειούπολη - Μακεδονία