Friday, 18 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης σε αγρότες στην Πέλλα: Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε, θα το κάνουμε

Στην Πέλλα και την Έδεσσα περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε το πρωί από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

και την προϊσταμένη της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων Ελισάβετ Τσιγαρίδα στο Μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο του βασιλικού ανακτόρου της αρχαίας μακεδονικής δυναστείας και θαύμασε τις αρχαιότητες, τα ψηφιδωτά, τα κειμήλια, ενώ επιθεώρησε τις εργασίες στο ανάκτορο του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.

Για τον δρόμο

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες” θα συμβασιοποιηθεί και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, υπενθυμίζοντας ότι ήταν μεταξύ των αρχικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων του.

«Υπήρξαν αρκετά προβλήματα, αλλά μπήκε το νερό στο αυλάκι, τα δύο βασικά έργα για την περιοχή είναι ο δρόμος και το φράγμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Με την ευκαιρία της συνάντησης του με τον πρόεδρο της κοινότητας Πέλλας, που είναι πυροσβέστης στο επάγγελμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας και τα όποια προβλήματα υπήρξαν, έδωσε έμφαση στην πολιτική προστασία και στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο. Στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για την πολιτική προστασία της νέας χρονιάς. Σημείωσε, επίσης ότι ψηλά στην ατζέντα της είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τα αναπτυξιακά ζητήματα που συνδέονται με αυτήν και η προοπτική της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς κάθε περιοχής.

Ο πρωθυπουργός, μίλησε σε αγρότες της περιοχής (Πέλλας και Ημαθίας) υποστηρίζοντας  ότι αν υπάρχει κάτι που μπορεί η κυβέρνηση να κάνει για εκείνους, θα το κάνει… αν και δεν φάνηκε να ακούει και πολύ τον κ. Χαλκίδη που του έθετε τα προβλήματα του κλάδου, παρά χαιρετούσε πολίτες! «Η Πέλλα στον πρωτογενή τομέα είναι πρωταγωνιστής, αλλά κοιτάμε και το σήμερα και το μέλλον» είπε σχετικά.

Με πληρφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου