Saturday, 21 September, 2024

Τι είναι η μονοκόμματη γκαραζόπορτα οροφής;

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στις μέρες μας το γκαράζ είναι από τα πιο περιζήτητα αλλά και πρακτικά χαρακτηριστικά ενός χώρου, είτε αυτός είναι σπίτι είτε ανήκει σε μία επιχείρηση.

Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι τα γκαράζ προσφέρουν όχι μόνο χώρους στάθμευσης αλλά και προστασία σε κάθε είδους οχήματα. Για να είναι όμως όσο το δυνατόν πιο ασφαλές ένα γκαράζ, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μία καλή γκαραζόπορτα. Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα γκαράζ χωρίς γκαραζόπορτα είναι σαν ένα σπίτι χωρίς πόρτα. Η διαδικασία επιλογής πόρτας για ένα γκαράζ είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει σωστά. Μία από τις σημαντικότερες επιλογές που θα κληθεί να κάνει ο ιδιοκτήτης δεν είναι άλλη από τον τύπο της πόρτας.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες γκαραζόπορτας και συνήθως η επιλογή τους γίνεται περισσότερο με γνώμονα τον τύπο του γκαράζ στο οποίο θα τοποθετηθούν, τη γενικότερη διαμόρφωση του χώρου και το μέγεθος του. Οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι συνήθως μία πολύ καλή επιλογή για μεγάλα γκαράζ ή για γκαράζ που έχουν μεγάλο άνοιγμα στις διόδους τους. Κάντε μια αναζήτηση στη Google “μονοκόμματες γκαραζόπορτες οροφής τιμές” και ξεκινήστε το ψάξιμο. Εμείς ας δούμε παρακάτω λίγο πιο αναλυτικά κάποια πράγματα:

Τι είναι οι συρόμενες γκαραζόπορτες;

Όπως μπορείτε ενδεχομένως να καταλάβετε και από το όνομα τους, οι συρόμενες γκαραζόπορτες ανοίγουν και κλείνουν με κίνηση στο πλάι, η οποία γίνεται με το κύλισμα τους πάνω σε ειδικές “ράγες”. Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες δεν έχουν και πολύ μεγάλη διαφοράς ως προς τον τρόπο λειτουργίας από τις συρόμενες πόρτες που θα βρούμε στα σπίτια και σε άλλους χώρους. Οι πόρτες αυτού του τύπου είναι μονοκόμματες, αλλά αν χρειαστεί να τοποθετηθούν σε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα, μπορεί να χρειαστούν δύο ή και περισσότερες για την ασφάλιση του. Σε αυτή τη περίπτωση οι συρόμενες γκαραζόπορτες μοιάζουν ως προς τον τρόπο λειτουργίας με τις συρόμενες πόρτες στα σούπερ μάρκετ και άλλους παρόμοιους χώρους.

Που τοποθετούνται συνήθως οι συρόμενες γκαραζόπορτες;

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες χρειάζονται αρκετό ελεύθερο χώρο δεξιά ή/και αριστερά από το γκαράζ για να ανοίγουν, οπότε μπορούμε να πούμε ότι συνήθως τοποθετούνται σε γκαράζ που βρίσκονται σε ένα πολύ ευρύχωρο οικόπεδο. Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να έχουν πολύ μεγάλες διαστάσεις και βάρος και να λειτουργούν τέλεια, οπότε και είναι η ενδεδειγμένη ή ακόμη και η μόνη λύση για γκαράζ που έχουν πολύ μεγάλες διόδους στις οποίες και είναι αδύνατο για λειτουργικούς ή δομικούς λόγους να τοποθετηθούν γκαραζόπορτες οροφής ή ρολά. Τούτων λεχθέντων λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι συρόμενες γκαραζόπορτες θα βρούμε κυρίως σε γκαράζ βιομηχανιών και άλλων επαγγελματικών χώρων. Θα τις συναντήσουμε επίσης και σε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών ως προστασία για την κεντρική είσοδο τους.

Πότε μου χρειάζεται μία συρόμενη γκαραζόπορτα;

Όπως είπαμε και πριν, η επιλογή γκαραζόπορτας είναι πολύ σημαντική και δεν μπορεί να γίνει κανένα λάθος σε όλη τη διαδικασία. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μιλήσετε με έναν ειδικό κατά τη διάρκεια της, ο οποίος και θα αναλάβει να σας κατατοπίσει και να σας προτείνει λύσεις, αφού φυσικά μελετήσει και μετρήσει προσεκτικά τον χώρο σας. Ο ειδικός λοιπόν είναι αυτός που θα σας πει ποιοι τύποι γκαραζόπορτας ταιριάζουν στην περίπτωση σας και αν οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι μία από τις πιθανές λύσεις ή ακόμη και η μόνη λύση για την περίπτωση σας. Το αν λοιπόν πραγματικά χρειάζεστε ή όχι μία συρόμενη γκαραζόπορτα είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί απλά και άμεσα, μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των γκαράζ σε βιομηχανικούς χώρους αλλά και των διόδων σε συγκροτήματα κατοικιών, οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η καλύτερη ή η μόνη λύση. Εδώ να τονίσουμε ξανά, ότι ο ειδικός της επιχείρησης στην οποία θα απευθυνθείτε για την αγορά και τοποθέτηση γκαραζόπορτας θα είναι ο πιο πολύτιμος σας σύμμαχος στη διαδικασία επιλογής και θα πρέπει να τον ακούτε και να ακολουθείτε τις προτάσεις του κατά γράμμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου