Saturday, 21 September, 2024

Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Τσίπρα. Παρέμβαση εισαγγελέα

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα

ενώ την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος όπως επισημαίνεται έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης μέσα από μια ανάρτησή στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστές και αξιωματούχους κάνοντας στην πραγματικότητα προγραφές. «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!» ανέφερε χαρακτηριστικά φτιάχνοντας όπως λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μια δική του ατζέντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε για την ανάρτηση Πολάκη, αποφάσισε αμέσως να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων αντιλαμβανόμενος ότι στην πραγματικότητα ο βουλευτής Χανίων έχει πάρει τον δικό του δρόμο αμφισβητώντας ευθέως και την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις προχθές σε συνέντευξη του, είπε ότι εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές και ήρθε ο Πολάκης την επόμενη μέρα να κάνει προγραφές, λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε εκτός κόμματος, ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την “προκήρυξη” Πολάκη. Εντολή για ποινική έρευνα

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις και σε δικαστικό επίπεδο, μετά την «παραληρηματική» ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με τα ονόματα 33 δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων, αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τους οποίους στοχοποιεί και απειλεί, αναφέροντας πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση του κ. Πολάκη στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και άλλες με αντίστοιχο περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν στα social media, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπαγγέλτως και ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Ειδικότερα, στις επίμαχες αναρτήσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη του κ. Πολάκη, αναφέρονται ονόματα δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και καταδίκασε τον υπουργό Επικρατείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλουτη, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις. Τέλος, σχετικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του κ. Πολάκη, η εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η “προκήρυξη” του Παύλου Πολάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στα social media, καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων απειλώντας και προγράφοντας τα 33 πρόσωπα χρησιμοποιώντας το… επιχείρημα ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Στην διαδικτυακή «προκήρυξή» του εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο «αψύς Κρητικός» Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης με το απειλητικό μήνυμα «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου