Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Δεν κλείνει το νοσοκομείο Έδεσσας» Διαβεβαιώσεις από τον διοικητή Χρ. Δόντσο

Το Νοσοκομείο της Έδεσσας δεν πρόκειται να κλείσει!

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Διοικητής Χρήστος Δόντσος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης και εκπροσώπων του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο.

Ο κ  Δόντσος, έκανε τον απολογισμό δράσης της τριετίας 2020-2022, αναφερόμενος διεξοδικά στα όσα έχουν γίνει σε ότι αφορά τις προμήθειες υλικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την συνέχεια στη λειτουργία,   με δεδομένα που  ενισχύουν τις παροχές υγείας στους ασθενείς.

Φυσικά, “όλα δεν είναι ρόδινα,” όπως είπε, αλλά οι προσπάθειες γίνονται και θα συνεχιστούν.

Επίσης αναφέρθηκε και στην περίοδο του covid, λέγοντας ότι όλοι έδωσαν τον αγώνα που έπρεπε, μίλησε για την ΜΕΘ, που πήγε στα Γιαννιτσά, για την υποβολή μελέτης σε ότι αφορά την λειτουργία νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα, και τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Έδεσσας, αυτή την στιγμή, έχει μόλις 4.000 ευρώ ως ληξιπροθεσμες οφειλές.

Στη συνέχεια ανέλυσε το οργανόγραμμα και τις θέσεις που υπολείπονται για να συμπληρωθεί, ενώ όπως είπε υπάρχει σοβαρό θέμα με τις προκηρύξεις θέσεων, καθώς όλες βγήκαν άγονες. Ο κ. Δόντσος, ανέφερε κατηγορηματικά ότι το Νοσοκομείο Έδεσσας, δεν πρόκειται να κλείσει, ενώ αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.

Η «ταυτότητα» του νοσοκομείου Έδεσσας

*Αρχικά ο κ. Δόντσος επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου στην τριετία, έχει ανέβει σχεδόν στα 3 εκατομμύρια ευρώ, κλείνοντας το 2022 στα 8.257.982,14 ευρώ.

*Στην τριετία έγινε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών σχεδόν 250.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το 2022 να καταγραφεί το ποσό των3.894,53 ευρώ, ως ληξιπροθεσμες οφειλές.

*Στο κεφάλαιο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έγιναν 43 προμήθειες, που ενισχύουν την λειτουργία όλων των κλινικών και την εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου, αξίας 2.094.575,02 ευρώ!

*Σε ότι αφορά τώρα το ανθρώπινο δυναμικό, στο ιατρικό προσωπικό υπάρχουν 64 οργανικές θέσεις και από αυτές έχουν καλυφθεί οι 39 θέσεις.

Επίσης έχουν προκηρυχθεί 18 θέσεις.

Ακόμα στο προσωπικό (πλην ιατρικού) έχουν γίνει 8 προσλήψεις, υπάρχει επικουρικό προσωπικό 118 ατόμων και έχει γίνει παράταση συμβάσεων στην εστίαση και στην καθαριότητα που αφορά 32 άτομα .

*Έχουν γίνει 9 τεχνικά έργα, για τη βελτίωση των υποδομών.

*Έχουν γίνει 8 ανακαινίσεις-βελτιώσεις για την άρτια λειτουργία των Μονάδων Υγείας και παροχής υπηρεσιών

*Κομβικό σημείο στην λειτουργία του Νοσοκομείου, θεωρείται το τμήμα οργάνωσης και πληροφορικής.

Συνολικά έχουν γίνει 18 παρεμβάσεις – αναβαθμίσεις, για την ποιοτική λειτουργία των υπηρεσιών.

*Σημαντική επίσης θεωρείται η δραστηριότητα των κλινικών αυτή την τριετία.

Συνολικά, έγιναν 22.648 εισαγωγές ασθενών.

Ενώ αναλυτικά χειρουργεία που έγιναν είναι:

2020:1336, 2021:1459, 2022:2024.

*Συμπληρωματικά αναφέρονται:

Η επαναλειτουργία εξωτερικού ιατρείου Ψυχολογικής υποστήριξης.

Η εκπόνηση μελέτης για τη νέα ΜΕΘ.

Η εκπόνηση μελέτης για την ανακαίνιση των χειρουργείων.

ΖΗΤΕΊΤΑΙ Η ΣΤΉΡΙΞΗ ΌΛΩΝ.

Ο κ. Δόντσος, ζήτησε τέλος την στήριξη όλων, προκειμένου το Νοσοκομείο της Έδεσσας να συνεχίσει να  λειτουργεί υπέρ των πολιτών και επανέλαβε ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο Έδεσσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου