Friday, 27 December, 2024

Εκδήλωση «Υπογεννητικότητα και γονιμότητα στο σήμερα»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου

στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Υπογεννητικότητα και γονιμότητα στο σήμερα».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Νερού, Λεωφόρος Β. Γεωργίου 1), διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τα θέματα της υπογονιμότητας και θα αναλύσουν τις πιθανές αιτίες της. Ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ Δημήτρης Γουλής θα παρουσιάσει τις αιτίες της υπογονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και πιθανές θεραπείες, με ή χωρίς τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Λουκάς Αθανασιάδης θα επικεντρωθεί στην επίδραση που έχει η ψυχολογική επιβάρυνση στη γονιμότητα του ατόμου, ειδικά σε μια εποχή με πολλαπλά εξωτερικά ερεθίσματα, ενώ η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ασημίνα Φιλιοπούλου θα αναπτύξει τις αιτίες που οδήγησαν στην υπογεννητικότητα τις τελευταίες δεκαετίες και τις προοπτικές που υπάρχουν. Τη συζήτηση συντονίζει η βιολόγος αναπαραγωγής, Δρ. Θεοδοσία Ζεγκινιάδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε: «Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μείζον ζήτημα για όλη τη χώρα. Οι γεννήσεις βρίσκονται σε πτωτική πορεία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται σημαντική αλλαγή της ηλικιακής σύνθεσης του πληθυσμού εξαιτίας της γήρανσής του. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στηρίζουμε την οικογένεια. Διασφαλίζουμε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο δομών για τη φροντίδα των παιδιών και θέτουμε ως μείζον ζήτημα την ανάγκη εφαρμογής μιας σταθερής και μακρόπνοης πολιτικής με συνεργασία όλων για την άρση εμποδίων και την υποβοήθηση της ελεύθερης επιλογής για όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά με τη στήριξη στα πραγματικά προβλήματα και την αντιμετώπιση των ανασταλτικών παραγόντων».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου