Saturday, 21 September, 2024

Τέλος ο καύσωνας: Σε κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, από την Πέμπτη

Ανατροπή στον καύσωνα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καύσωνας βρίσκεται σε αποδρομή, σημειώνει, προσθέτοντας ότι έρχεται μεγάλη διόρθωση της θερμοκρασίας προς τα κάτω. Έτσι, που θα φτάσει τελικά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση στο facebook: «Σε αποδρομή ο παρατεταμένος καύσωνας από τα μέσα της εβδομάδας με τη θερμοκρασία σε μεγάλη διόρθωση προς τα κάτω και σε κανονικά επιτέλους για τη χώρα μας για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα!».
Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτει πίνακα με τις θερμοκρασίες έως και τις 31 Ιουλίου, στον οποίο καταγράφεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Για σήμερα, Δευτέρα (24/07) η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και -κατά τόπους-στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη (25/07) και την Τετάρτη (26/07) αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, όμως, από την Πέμπτη (27/07) η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση. Θα είναι σε νορμάλ θερμοκρασίες για την εποχή, δηλαδή έως 34, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου