Saturday, 21 September, 2024

34 ετών ο κυβερνήτης και 27 ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές ηλικίας 27 και 34 ετών του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια

της μεγάλης προσπάθειας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει από τη Δευτέρα (24/7) στην Εύβοια. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε το ΥΠΕΘΑ / ΓΕΑ, βάζοντας τον τραγικό επίλογο στη μοιραία πτήση του Καναντέρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη σήμερα στην Κάρυστο και ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δύσβατο σημείο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που μαζί με τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το μεσημέρι μετά τη συντριβή του Canadair.

Ο Περικλής Στεφανίδης φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν το Canadair μετά από ρίψη νερού που πραγματοποίησε σε εστία πυρκαγιάς σε πλαγιά στην Κάρυστο, συνετρίβη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών”.

Σοκ προκαλεί το βίντεο με την πτώση του Canadair στην Κάρυστο, το οποίο επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού και στη συνέχει πέφτει. Αμέσως μετά την πτώση τυλίγεται στις φλόγες.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία στην Κάρυστο με τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από την πτώση του Canadair. Αμέσως αφότου έγινε γνωστό ότι οι δύο πιλότοι βρέθηκαν, το υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε ειδική ανακοίνωση.

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου