Saturday, 21 December, 2024

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Δύο γυναίκες στρατιωτικοί είναι ανάμεσα στα πέντε θύματα στο τροχαίο που ενεπλάκη η ελληνική αποστολή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά στη φωτογραφία) και την Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά στη φωτογραφία), οι οποίες συμμετείχαν στη μοιραία αποστολή στη Βεγγάζη και έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο.

Το armyvoice.gr δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με τις δύο Ελληνίδες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ η Σμηναγός (ΝΥ) Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το Creta24 παρουσιάζει την τραγική ιστορία μίας εκ των νεκρών, της Εύης Ανδρεαδάκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο αδελφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε τροχαίο, ενώ η οικογένειά της είχε χάσει και τον θείο της, πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ώρα καθήκοντος.

Σε ανάρτησή της, που έφερε στο «φως» το cretapost.gr, η στρατιωτικός ανέφερε τον λόγο που επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία:

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία, πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ… Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον ”ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…»!

Στο φρικτό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους, εκτός από τις δύο στρατιωτικές νοσηλεύτριες-γιατρούς, ένας άνδρας των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δύο διερμηνείς.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, και οι διερμηνείς είναι γυναίκες, ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω το φύλο.

Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν 19 άτομα, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιατί το ΓΕΕΘΑ, αρχικά, μιλούσε για ελαφρά τραυματίες

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το ότι στην αρχική του ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ μιλούσε για ελαφρά τραυματίες από το τροχαίο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση που είχαν από τη Λιβύη, για ελαφρά τραυματίες. Όπως ανέφεραν, δεν υπήρχαν άλλες πηγές πληροφόρησης, δεδομένου ότι τα κινητά δεν πιάνουν στη Λιβύη, και τα δορυφορικά τηλέφωνα καταστράφηκαν στο τροχαίο.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο Υγείας της Λιβύης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί Έλληνες από το τροχαίο, πριν ενημερώσει πρώτα την Αθήνα. Ακολούθως, όταν ενημερώθηκαν επισήμως για τους νεκρούς, ενημέρωσαν τις οικογένειες των θυμάτων και εξέδωσαν τη δεύτερη ανακοίνωση με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους. Στην αρχή για 4 και κατόπιν για 5 νεκρούς και 14 τραυματίες…

«Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στη Λιβύη» παραδέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί η κυβέρνηση για την τραγωδία στη Λιβύη και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση της. Κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσπάθησαν φιλότιμα, αλλά δεν κατάφεραν νομίζουμε να πείσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδόν 24 ώρες μετά από την τραγωδία, παραδέχεται ότι ακόμη δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη… κι έτσι βγαίνουν ειδήσεις ακόμη και για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των Ελλήνων…

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημ. Τσιόδρας έχει τη δική του εκδοχή. Έπρεπε να ενημερωθούν οι συγγενείς είπε και αυτό είναι ορθότατο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να ανακοινώνονται ψευδείς πληροφορίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου