Friday, 20 September, 2024

Κάμερες στο Γεννηματάς. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη μετά

… την «αυθαίρετη» όπως καταγγέλλουν απόφαση της διοίκησης να τοποθετήσει 22 κάμερες ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος.

Όπως καταγγέλλει ο γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Γεννηματάς Πέτρος Κετικίδης, πρόκειται για μια «αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης που αφορά στην τοποθέτηση 22 καμερών με καταγραφικό, πολλές εξ αυτών εντός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου».

Μάλιστα όπως κατέστησε σαφές ο κ. Κετικίδης, οι εργαζόμενοι συ συναντήθηκαν με την διοίκηση του νοσοκομείου ωστόσο, οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν ασαφείς. «Είχαμε συνάντηση με τη διοίκηση, με πρωτοβουλία των ίδιων χωρίς όμως να συνεννοηθούν πρώτα με το σωματείο των εργαζομένων. Προχώρησαν αυθαίρετα στην προμήθεια και τοποθέτηση των καμερών χωρίς ακόμη να έχουν μπει σε λειτουργία. Τους εξηγήσαμε πως απαγορεύεται εντός του νοσοκομείου. Ρωτήσαμε αν έχουν πάρει άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υγείας. Μας είπαν πως δεν την είχαν λάβει και πως θα τη ζητούσαν εκείνη τη μέρα. Τους ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό απαγορεύεται και πως δεν δεχόμαστε την καταγραφή των υπαλλήλων, των ασθενών και των συνοδών μέσα στο νοσοκομείο».

Κάμερες σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, επιτρέπονται περιμετρικά στις πύλες του νοσοκομείου, στο φαρμακείο εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος φύλαξης, στο ταμείο εφόσον υπάρχουν χρήματα και στο μηχανοστάσιο για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς και στο παρελθόν, στις πύλες του νοσοκομείου όταν υπήρχαν εταιρίες φύλαξης. «Εκεί δεν είχαμε πρόβλημα να μπουν κάμερες. Όχι όμως μπροστά στο κυλικείο, μπροστά στο ΤΕΠ και άλλα σημεία» σημειώνει ο ίδιος… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου