Friday, 20 September, 2024

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Η κατηγορία που του έχει απαγγελθεί για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία, είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 41χρονος αστυνομικός αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο αλλά και την κατηγορία της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Επισημαίνει ότι ο θάνατος του ανήλικου οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του, χωρίς εκείνος να πατήσει την σκανδάλη αλλά από ενέργεια του 17χρονου η οποία μπορεί να προήλθε από τον φόβο και τον πανικό του.

Συγκεκριμένα είπε στην απολογία του:

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού, και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι φώναζα ”Αστυνομία! Κατέβα κάτω, κατέβα κάτω” στον 17χρονο. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον ανήλικο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει αυτού. Ύστερα το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, πιθανότατα από φόβο ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση, με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη.

Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς ποτέ εγώ να την πατήσω».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου