Friday, 20 September, 2024

85χρονη άφησε την περιουσία της στους γείτονες και “έμπλεξε” ο συμβολαιογράφος

Αθωώθηκε χθες από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας συμβολαιογράφος του Βόλου, καθώς και τρεις μάρτυρες, 

για υπόθεση διαθήκης που συντάχθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου μια 85χρονη γυναίκα άφησε την περιουσία της σε πρόσωπα εκτός οικογενειακού κύκλου.

Ο συμβολαιογράφος κατηγορήθηκε ότι η  85χρονη γυναίκα βρισκόταν ένα βήμα πριν τον θάνατο και ενώ  νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου και δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον, συνέταξε διαθήκη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα στον Βόλο μετά από μήνυση που κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο της 85χρονης, εναντίον του συμβολαιογράφου και των μαρτύρων που παρέστησαν στην σύνταξη της διαθήκης.

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο συμβολαιογράφος σε  ένα χρόνο με αναστολή και οι τρεις μάρτυρες σε έξι μήνες με αναστολή ενώ σε όλους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Με την εν λόγω βεβαίωση ο συμβολαιογράφος και οι μάρτυρες κατηγορούμενοι βεβαίωσαν ότι η ηλικιωμένη επιθυμούσε μετά τον θάνατό της όλη η ακίνητη και κινητή της περιουσία να περιέλθει κοινά και αδιαίρετα σε τρεις πολίτες, δύο αδέρφια και μία οικιακή βοηθό, που την πρόσεχαν, την αγαπούσαν και την περιποιούνταν σε αντίθεση με όλους τους συγγενείς της που δεν της προσέφεραν,  καμία απολύτως βοήθεια… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου