Friday, 18 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καταλήψεις σχολείων στα Γιαννιτσά, για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Η κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι εκρηκτική σε όλες τις βαθμίδες, εξαιτίας του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών σχολών τελούν υπό κατάληψη, με τους φοιτητές να προσέρχονται μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις ενώ από σήμερα καταλήψεις άρχισαν και στα Λύκεια της Πέλλας. Οι καθηγητές ενημέρωσαν ότι όποιος μαθητής επιθυμεί, θα μπαίνει διαδικτυακά να παρακολουθήσει μαθήματα, μέσω τηλεεκπαίδευσης…

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών για τις καταλήψεις, σημειώνει  ότι: Το “Εθνικό Απολυτήριο”, που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα! Για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι λεφτά; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε με το “Εθνικό Απολυτήριο”; Ούτε να το σκέφτεστε!

Γιατί τα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή. Κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι γονείς μας δεν τα έχουν. Επιλογή για να σπουδάζουμε περισσότεροι είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ, η Τράπεζα Θεμάτων, να δίνεται στέγαση και σίτιση στους φοιτητές. Αλλά, στα Υπουργεία δεν τους νοιάζει να έχουμε επιλογές, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας και να έχουμε μέλλον. Τους νοιάζει να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων. Των αλυσίδων φροντιστηρίων, των ιδιοκτητών Κολεγίων και των εμπόρων πτυχίων.

Για να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ! Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας. Εμείς απαιτούμε πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν.

Τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία-θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου