Saturday, 28 September, 2024

Ρεσιτάλ Κιθάρας του Νίκου Σιδηρόπουλου στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών

Με επιτυχία στέφθηκε το πτυχιακό Ρεσιτάλ Κιθάρας του σπουδαστή του

Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Νίκου Σιδηρόπουλου (τάξη κιθάρας Θεόδωρου Γκουγκουσούδη). Ο κιθαριστής ερμήνευσε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των προβλεπόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού για αυτό το επίπεδο και, με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, του αποδόθηκε το πτυχίο κιθάρας με το βαθμό «Άριστα»!
Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιτροπή αποτελούταν από έγκριτους σολίστες και καθηγητές κιθάρας. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε ο σπουδαίος διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας και καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Θάνος Μήτσαλας, ο διακεκριμένος, από τους πλέον πολυδιάστατους και δραστήριους κιθαρίστες της γενιάς του, Κώστας Μακρυγιαννάκης, ο οποίος διατελεί καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, όπως και ο επίσης διακεκριμένος κιθαριστής και μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Βαλαβάνης.
Στην επιτροπή προήδρευσε ο Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Ιωάννης Ανδρόνογλου, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του κατά την απονομή του πτυχίου τόνισε ότι «το Ωδείο φροντίζει για την ανταγωνιστικότητα των πτυχίων και διπλωμάτων που χορηγεί και σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η καλλιτεχνική και επιστημονική βαρύτητα των σολιστών-καθηγητών που προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις επιτροπές των κατατακτηρίων και απολυτηρίων εξετάσεων του».
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον πτυχιούχο κιθάρας, πλέον, Νίκο Σιδηρόπουλο, όσο και στον καθηγητή κιθάρας του ωδείου, Θεόδωρο Γκουγκουσούδη, που με τη διδασκαλία του οδήγησε τον σπουδαστή σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών συνεχίζει την ποιοτική του πορεία στον χρόνο και στη μουσική εκπαίδευση του τόπου μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου