Sunday, 6 October, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση Εθνικής μπάσκετ. Πότε παίζει

Την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά

μετά από 16 χρόνια εξασφάλισε η εθνική ομάδα μπάσκετ, που θριάμβευσε στο ΣΕΦ κόντρα στην Κροατία.

Πλέον, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μετρούν αντίστροφα για το μεγάλο «ραντεβού» στη Γαλλία, απέναντι σε άκρως υπολογίσιμες δυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ, σε έναν «όμιλο του θανάτου», όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί από διεθνή ΜΜΕ. Η εθνική Ελλάδας θα παίξει με Καναδά, Ισπανία και Αυστραλία στον πρώτο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, με φόντο μια θέση στους «8».

Η πρεμιέρα για τους γαλανόλευκους έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Ιουλίου κόντρα στον Καναδά. Ακολουθεί την Τρίτη (30/07) η μάχη με την Ισπανία, ενώ το ματς με την Αυστραλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφαλίζουν οι δύο πρώτες ομάδες των 3 ομίλων και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελλάδα-Καναδάς (22:00, ΕΡΤ) Τρίτη 30 Ιουλίου

Ισπανία-Ελλάδα (12:00, ΕΡΤ) Παρασκευή 2 Αυγούστου

Αυστραλία-Ελλάδα (14:30, ΕΡΤ) (2/8 -14:30)
Το σύστημα διεξαγωγής
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκονται 12 ομάδες, οι οποίες και χωρίζονται σε τρεις ομίλους των τεσσάρων. Από εκεί, την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι 8. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου καθώς και οι δύο από τους τρεις καλύτερους τρίτους. Με τους προημιτελικούς να διεξάγονται στο Παρίσι, οι ομάδες θα μπουν ανάλογα με την κατάταξή τους σε γκρουπ των δύο, για να πραγματοποιηθεί η κλήρωση της οκτάδας και να ξεκινήσουν τα νοκ άουτ, ως τα μετάλλια.

πηγή: gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου