Thursday, 19 September, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντέρμπι Ελλάδας-ΗΠΑ στο πόλο, 13-11

Μία ολιγωρία στην τελευταία στιγμή του πρώτου οκταλέπτου έδωσε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να ισοφαρίσουν σε 4-4 την Εθνική Ελλάδος, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εθνική παίζοντας με τις ΗΠΑ για το πρώτο γκρουπ του πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίζοντας δυνατή άμυνα και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα ενάντια στους Αμερικανούς έφτασε να προηγείται με 4-2, προτού οι Αμερικανοί μειώσουν σε 4-3. Πάνω που το πρώτο οκτάλεπτο έληγε, όμως, ο Αμερικανός τερματοφύλακας πέταξε την μπάλα και αιφνιδίασε τον Ζερδεβά, ισοφαρίζοντας.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα για την Εθνική, και έναν Ζερδεβά να έχει κατεβάσει ρολά, προηγούμενη με 6-4, με δύο γκολ από τους Νικολαΐδη, Παπανικολάου. Η δεύτερη περίοδος έληξε 7-6 υπέρ της Εθνικής με γκολ από τους Ίρβινγκ, Αργυρόπουλο και Βάβιτς, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι, το οπίο χρεώθηκε στον Ζερδεβά, αλλά ουδείς κατάλαβε ποτέ γιατί.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με αμυντική ολιγωρία για την ελληνική ομάδα, καθώς δύο φορές ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε, με τους Αμερικανούς να παίζουν με παίκτη παραπάνω, αλλά οι Γούντχεντ και Ντοντ βρέθηκαν μόνη τους, πήραν την επαναφορά και σκόραραν. Ο Αργυρόπουλος ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο Κάκαρης, σε 8-8, όπως και ο Μπόουεν με πέναλτι έγραψε το 9-8 υπέρ των Αμερικανών, λίγο αργότερα. Στην επόμενη φάση ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης σκόραρε για το 9-9. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με ένα έξυπνο τεχνικό γκολ έδωσε προβάδισμα στην Εθνική με 10-9. Ο Φουντούλης σκόραρε ξανά και διεύρυνε το προβάδισμα σε 11-9.
Με γκολ μετά από 4 λεπτά σχεδόν, η Ελλάδα έκανε το 12-9. Οι Αμερικανοί σκόραραν μετά από 9 λεπτά χωρίς γκολ για το 12-10. Ο Αργυρόπουλος στην επόμενη φάση έκανε το 13-10.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Χούπερ, Βάβιτς, Ομπερτ, Ντάουμπε, Κουπίντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ, Ιρβινγκ, Χόλαντ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής
Ιταλία 6 (26-19)
Ελλάδα 5 (31-23)
ΗΠΑ 3 (22-20)
Κροατία 3 (22-22)
Μαυροβούνιο 1 (24-28)
Ρουμανία 0 (15-28)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου