Thursday, 19 September, 2024

“Φρένο” σε σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν

Μπήκε φρένο σε ένα σχέδιο δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν

αφού ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας τηλεφώνησε στον ομόλογό του στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να είχαν ανακαλύψει μια μυστική επιχείρηση του Κιέβου για να χτυπήσει την παρέλαση της Ημέρας του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Ιουλίου. Μια τέτοια επίθεση θα είχε βυθίσει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ σε μια «ανεξέλεγκτη σύγκρουση», σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση Rossiya 1. Το κανάλι πήρε συνέντευξη από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος χαρακτήρισε «τρέλα» το σχέδιο δολοφονίας.

Στην παρέλαση της Ημέρας του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ. Η υποψία στη Μόσχα με βάση τις «πληροφορίες» που είχε λάβει ήταν ότι η Ουκρανία επεδίωκε να δολοφονήσει και τους δύο άνδρες.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ τηλεφώνησε ο ίδιος στο Πεντάγωνο και φέρεται να μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν σε μία «πραγματικά σκληρή συνομιλία», είπε η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Όλγα Σκαμπέγιεβα.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας φέρεται να είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι αν η επιχείρηση του Κιέβου είχε πραγματοποιηθεί θα είχε εγγυημένα βυθίσει την Ρωσία και τις ΗΠΑ σε μια φάση «ανεξέλεγκτης σύγκρουσης», σύμφωνα με την δημοσιογράφο.

Η Ρωσία προφανώς πίστευε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν το σχέδιο επίθεσης και φοβόταν ότι οι Αμερικανοί είχαν εμπλοκή σε αυτό. Ωστόσο οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου φέρονται να αρνήθηκαν την ανάμειξη τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου