Thursday, 19 September, 2024

Οδηγός αγώνων έχασε τη ζωή του

Απέραντη θλίψη επικρατεί εδώ και λίγες ώρες στον κόσμο των δύο τροχών,

μετά τον θάνατο του Ιταλού αναβάτη Luca Salvadori.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 32 ετών άφησε ο Ιταλός αναβάτης Luca Salvadori μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου της IRRC (International Road Racing Championship -Διεθνές Πρωτάθλημα Αγώνων Δρόμυο), στη γερμανική πόλη Frohburg. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, στο τέλος του πρώτου γύρου της κατηγορίας SBK/STK 1000, όταν ο Γερμανός αναβάτης Didier Grams έπεσε σε μια γρήγορη στροφή.

Στην πτώση του Grams ενεπλάκη και ο Salvadori, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, παρά την άμεση ιατρική φροντίδα και τη γρήγορη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο θάνατος του Salvadori ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτώσης από την ομάδα του, Broncos Racing Team.
«Με απέραντη θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Luca Salvadori. Μετά από ένα ατύχημα στην πίστα του Frohburg, οι πολλαπλοί τραυματισμοί που υπέστη δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στη ζωή. Εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπόνοιά μας στην οικογένειά μας, και ενωνόμαστε γύρω από τα μέλη της οικογένειάς του», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της Broncos Rascing Team.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, ο 32χρονος οδηγός ήταν πολλά περισσότερα από ένας αναβάτης. Τον χαρακτηρίζουν ως ένα «ηφαίστειο» ιδεών και σχεδίων, έναν εξαιρετικά επικοινωνιακό άνθρωπο, με μοναδικό ταλέντο να μοιράζεται το πάθος του για τους δύο τροχούς. Ήταν μια επιδραστική φιγούρα στην κοινότητα της μοτοσικλέτας, ενέπνεε με τη δημιουργικότητα και το πάθος του, ενώ το κανάλι του στο Youtube αριθμούσε πάνω από 500.000 ακολούθους.

Ο Luca Salvadori, είχε γεννηθεί στο Μιλάνο, και -μεταξύ άλλων- είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023, κατακτώντας την 17η θέση, ενώ πρόσφατα είχε στραφεί στους αγώνες δρόμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.