Thursday, 19 September, 2024

Σχέδιο συγχώνευσης των κρατικών ΜΜΕ. Το σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου

Ενα μεγαλεπήβολο πλάνο για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ΕΡΤ,

αλλά και συνολικά των ΜΜΕ που βρίσκονται υπό κρατική οµπρέλα, έχει στα σκαριά το Μέγαρο Μαξίµου.

Πρόκειται για µια σειρά εισηγήσεων και σχεδιασµών που αφορούν τη συγχώνευση των media τα οποία έχουν δηµόσιο χαρακτήρα και τη συνεπακόλουθη αναδιάρθρωσή τους, στο πρότυπο του βρετανικού δικτύου BBC. Πρόκειται ουσιαστικά για το επόµενο µεγάλο βήµα που φιλοδοξεί να κάνει η κυβέρνηση µετά τις παρεµβάσεις που οδήγησαν το Ραδιοµέγαρο σε πρωτόγνωρα µονοπάτια τύπου ERTflix ή ERT News.

Το σχέδιο Μαξίμου για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, οι βασικές γραµµές του σχεδίου βρίσκονται ήδη στα συρτάρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη (που έχει και τη θεσµική αρµοδιότητα), µε το ζήτηµα να τίθεται αναλυτικότερα επί τάπητος µετά το πέρας των αλλαγών στη δοµή της διοίκησης του Ραδιοµεγάρου. Ως εκ τούτου, εξελίξεις θα πρέπει να αναµένονται στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα συµπληρωθεί το σχετικό κάδρο, µετά και την απόφαση για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου δίπλα στον νέο πρόεδρο, Γιάννη Παπαδόπουλο.

Διευθύνων σύµβουλος αναζητείται και για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειµένου να πλαισιώσει τον πρόεδρο, Αιµίλιο Περδικάρη, που, εκτός απροόπτου, παραµένει. Από κει και πέρα, θα πρέπει να ιχνηλατηθούν τα περιθώρια υλοποίησης του project, παράγων ο οποίος θα κρίνει και την κατάληξη των διεργασιών, αφού, εκτός των άλλων, το πλέον δύσκολο κοµµάτι του εγχειρήµατος θα είναι η µεταφορά του µοντέλου στην ελληνική πραγµατικότητα.

Το µόνο βέβαιο είναι πως, αν προχωρήσει η συγκεκριµένη πρόταση, θα προκριθεί για τον ρόλο του επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, µε µακρά πορεία στα µέσα ενηµέρωσης, που θα έχει υπό τη σκέπη του τόσο την κρατική ραδιοτηλεόραση όσο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λειτουργώντας εν είδει επιβλέποντος το έργο των διοικήσεων και εγγυητή της οµαλής µετάβασης στο πεδίο της συγχώνευσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.