Tuesday, 24 September, 2024

Θεσσαλονίκη: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε με σίδερο στο κεφάλι, από ανήλικους!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 16χρονου που, το βράδυ της Κυριακής, δ

έχθηκε άγρια επίθεση αυτός και η 14χρονη φίλη του, από έξι ανήλικους, στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πατέρας του 16χρονου αναφέρει ότι από καθαρή τύχη το περιστατικό δε πήρε χειρότερη τροπή καθώς ο ένας εκ των έξι συλληφθέντων (όλοι 14 και 15 ετών) χτυπούσε δυνατά τον γιο του στο κεφάλι με ένα σίδερο, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του.

Όπως περιγράφει, ο γιος του είχε βγει βόλτα με την 14χρονη με την οποία διατηρούν σχέση, όταν τα άτομα τους βρήκαν και τους επιτέθηκαν. «Ο γιος μου βγήκε να δει τους φίλους του και μια φίλη του. Ένα παιδί από τους δράστες επικοινωνούσε εδώ και μέρες την 14χρονη και της έλεγε διάφορα. Τον κορόιδευαν. Ο γιος μου αγανάκτησε. Του είχανε πει να μην την ενοχλεί. Αυτός (σ.σ. ένας από τους δράστες) πήρε μαζί του τους άλλους και τον πλάκωσαν στο ξύλο. Ο ένας πήρε ένα σίδερο και τον χτύπησε πολύ δυνατά στο κεφάλι. Από θαύμα άντεξε το κεφάλι του, θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα», αναφέρει.

Ο πατέρας του 16χρονου, τονίζει, ότι κατά βάση φταίνε οι γονείς των παιδιών που επιτέθηκαν στον γιο του και στη φίλη τους, καθώς έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη συμπεριφορά τους. Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του γιου του, αναφέρει ότι πριν από λίγη ώρα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση.

Πώς έγινε η άγρια επίθεση

Έξι άτομα, ηλικίας 14 και 15 ετών, πλησίασαν τους δύο ανήλικους και τους επιτέθηκαν με μανία. Ένας εκ των ανηλίκων κρατούσε μεταλλικό σωλήνα και επιτέθηκε με αυτόν στον 16χρονο, ενώ θύμα επίθεσης έπεσε και το 14χρονο κορίτσι. Μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα οι ανήλικοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σωλήνα στον τόπο του συμβάντος, καθώς και έναν σουγιά-πεταλούδα στην κατοχή ενός εκ των ανηλίκων.

Μετά την επίθεση ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύτηκε μέχρι σήμερα, ενώ η 14χρονη στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου μετά τις πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο, όπως αναφέρει το protothema.gr. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και περάσουν το «κατώφλι» του εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.