Tuesday, 24 September, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Επιλύονται οριστικά ζητήματα που αφορούν το Κτηματολόγιο

Λάκης Βασιλειάδης: Επιλύονται οριστικά ζητήματα

που αφορούν το Κτηματολόγιο.

Επίλυση του προβλήματος ιδιοκτητών ακινήτων με μεταγεγραμμένα συμβόλαια στα πρώην Υποθ/κεία, με την ένδειξη “ΑΓΝΩΣΤΟΣ” στις αρχικές κτηματολογικές εγγραφές.

Επιλύονται οριστικά πλέον με το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια συμπολίτες μας τόσο στην Πέλλα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά ένα άρθρο λύνει οριστικά το πρόβλημα δεκαετιών με τα προσύμφωνα έπειτα από συνεχείς επαφές του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκη Βασιλειάδη, με την ηγεσία του Υπουργείου.
Πλέον με το άρθρο 18 του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου, δεν απαιτούνται αποδεικτικά Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας, ούτε το ΑΦΜ του εργολάβου ή πωλητή κατά την σύνταξη του οριστικού συμβολαίου. Έτσι, χιλιάδες πολίτες που έχουν τις περιουσίες τους με προσύμφωνο θα μπορούν εύκολα να συντάξουν πλέον οριστικά συμβόλαια. Το μέτρο αυτό πλέον λύνει οριστικά αυτό το ζήτημα βγάζοντας από ένα αδιέξοδο δεκαετιών τους ενδιαφερόμενους. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα, οι αγοραστές ακινήτων με εργολαβικά προσύμφωνα, αν και είχαν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ, δεν μπορούσαν να εγγράψουν το ακίνητό τους στο Κτηματολόγιο μετά τη σύνταξη οριστικού συμβολαίου ή έκδοσης δικαστικής απόφασης, επειδή προηγουμένως θα έπρεπε να ξαναπληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ από τον πωλητή, που όμως είχε ήδη πληρωθεί από τους αγοραστές με τα προσύμφωνα.
Ένα άλλο ζήτημα που επιλύεται πλέον είναι ότι εντάσσονται περισσότερες περιπτώσεις για τα ακίνητα με ένδειξη άγνωστου ιδιοκτήτη που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και οικισμών βοηθώντας πολλούς συμπολίτες μας να επιδιορθώσουν πρόδηλα σφάλματα των κτηματολογικών εγγραφών. Η διεύρυνση αυτή καθίσταται σημαντική ιδιαιτέρως για την επαρχία και περιοχές όπως η Πέλλα με τις ιδιαιτερότητες στις κάθετες και οριζόντιες ιδιοκτησίες.
Σχετικά με αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις ο Βουλευτής δήλωσε: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιλύουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κτηματολόγιο και την αποτελεσματική λειτουργία του στην πράξη. Τα αιτήματά μας εισακούστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου και τον αρμόδιο υφυπουργό Κ. Κυρανάκη και γίνονται πλέον πράξη μέσω της ένταξής τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Πάντοτε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα εξετάζω όλα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταφέροντας τα στην κεντρική διοίκηση και προσπαθώντας για την επίλυσή τους. Είναι πολύ σημαντικό που μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες, οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που φέρνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες των πολιτών διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητά τους. Ευχαριστώ πολύ την ηγεσία του Υπουργείου και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Κ. Κυρανάκη για τη συνεργασία μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.