Wednesday, 25 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νέο λουκέτο σε γερμανική εταιρεία. Κατεβάζει ρολά μετά από 85 χρόνια

Μία ακόμη εταιρεία αυτοκινήτου στη Γερμανία βρίσκεται ένα βήμα

πριν την καταστροφή, με χιλιάδες εργαζομένους να ατενίζουν με αβεβαιότητα το μέλλον.

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο προμηθευτής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα WKW Automotive, μια εταιρεία που διατηρεί συνεργασία με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας όπως η BMW, η Mercedes και η VW. Η WKW, με έτος ίδρυσης το 1940, είναι γνωστή για τις διακοσμητικές ταινίες, με την γκάμα της επίσης να απαρτίζεται από συστήματα ραγών οροφής, θήκες μπαταριών, εναλλάκτες θερμότητας και δομικά στοιχεία για αμαξώματα.

Η εταιρεία βρισκόταν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια, και το 2022 προειδοποίησε για πιθανή πτώχευση. Τότε οι πιστωτές και οι πελάτες της ήταν πρόθυμοι να κάνουν παραχωρήσεις, ενώ έλαβε χείρα βοηθείας και από τη διοίκηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η αναδιάρθρωση, ωστόσο, της WKW δεν προχώρησε με τους επιθυμητούς ρυθμούς, κάτι που σε συνδυασμό με την κρίση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, πλέον ώθησαν την εταιρεία στο… χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, εντός του τρέχοντος έτους καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή, ενώ στο τέλος του Ιουνίου υπήρξαν πληροφορίες ότι η WKW θα περνούσε στην κατοχή μιας εταιρείας από τις ΗΠΑ. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν προχώρησε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «η πτώχευση δεν σημαίνει αυτομάτως το τέλος της εταιρείας», δεδομένου ότι θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να αναδιαρθρωθεί και να αποκαταστήσει τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα.

Η WKW απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, με τους περισσότερους να εργάζονται στις πόλεις Velbert και Wuppertal, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Παράλληλα, διατηρεί εργοστάσια και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως και στη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική.  Η WKW δεν είναι ο πρώτος προμηθευτής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα που ατενίζει με αβεβαιότητα το μέλλον. Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου η ΖF ανακοίνωσε ότι θα περικόψει από 11.000 έως και 14.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέχρι το 2028.

Επίσης, μούδιασμα στον ευρύτερο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας προκάλεσαν οι πρόσφατες χρεοκοπίες των Recaro και BBS.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.