Friday, 27 September, 2024

Πιερία: Μειωμένα τα έσοδα της φετινής θερινής σεζόν. Πτώση στις αφίξεις Ρουμάνων

Βαρομετρικό χαμηλό καταγράφουν τα έσοδα της φετινής θερινής σεζόν στην Πιερία,

καθώς οι αφίξεις του Ιουλίου ήταν μειωμένες, ενώ η ίδια εικόνα επικράτησε και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, με τους δύο μήνες να θεωρούνται κομβικοί και περίοδοι αιχμής τα προηγούμενα χρόνια.
Η θερινή σεζόν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Οκτωβρίου και οι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή είναι προβληματισμένοι από τα μειωμένα έσοδα του φετινού καλοκαιριού.

«Η θερινή τουριστική περίοδος κλείνει με μια ευχάριστη αίσθηση, παρότι η κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2023. Αυτό οφείλεται σε μια αρκετά σημαντική πτώση στα έσοδα και στις αφίξεις, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Τα επίπεδα δηλαδή ήταν χαμηλότερα από αυτά του 2023, μεσούσης φυσικά της αυξανόμενης φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων. Κλείνουμε μια τουριστική περίοδο που δεν θεωρείται η καλύτερη των τελευταίων χρόνων», επισημαίνει στην Karfitsa ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Οι ξενοδόχοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είδαν τον Ιούλιο χαμηλές πληρότητες και έσοδα, ενώ πρόκειται, όπως εξηγεί, για ένα πολυπαραγοντικό θέμα, το οποίο επηρεάζεται σημαντικά και από τη βραχυχρόνια μίσθωση. Οι προορισμοί της Πιερίας προσελκύουν παραδοσιακά Βαλκάνιους τουρίστες, ενώ ψηλά στην επισκεψιμότητα βρίσκονταν οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι, ωστόσο φέτος παρατηρήθηκε μείωση στις αφίξεις των τελευταίων. «Μέχρι το 2023 η πρώτη πεντάδα όσον αφορά την προέλευση των επισκεπτών ήταν: Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γερμανία και Σερβία. Φέτος η ρουμανική αγορά δεν είχε την ίδια σημαντική παρουσία συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη… δείτε εδώ

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.